Publicitate

Cele mai bune sfaturi pentru a avea grijă de pensulele tale de machiaj

Pensulele de machiaj au propriul lor set de porunci care ar trebui respectate. Dacă folosești o pensulă de machiaj într-un mod greșit sau dacă nu le îngrijești cum trebuie, acest lucru ar putea duce la o aplicare imperfectă și la apariția unor erupții neașteptate.

 

Mai jos, am enumerat câteva dintre cele mai bune sfaturi care nu numai că te vor ajuta să obții un ten impecabil și un machiaj sexy al ochilor, dar se vor asigura, de asemenea, că pielea ta rămâne sănătoasă.

Folosește pensula de machiaj potrivită

Există diverse tipuri de pensule de machiaj disponibile pe piață, care servesc la diferite utilizări. La fel cum pensula pentru fond de ten trebuie folosită pentru a aplica fondul de ten, o poți folosi peste buze înlocuind-o ca pensulă pentru ruj.

 

Folosirea pensulei potrivite pentru scopul potrivit este cheia pentru a obține un ten impecabil. De cele mai multe ori, pensulele sunt formate în așa fel încât servesc doar unui anumit scop și nu pot fi folosite pentru fiecare scop în parte.

Curăță pensulele în mod corect

Curățarea pensulei este foarte importantă, deoarece pensulele murdare cauzează de cele mai multe ori erupții sau infecții asupra pielii. Acest lucru se datorează faptului că pensulele murdare și necurățate devin terenul de reproducere pentru bacterii și au tendința de a se înmulți mai rapid.

 

Cu toate acestea, ar trebui să îți cureți pensulele în fiecare săptămână, în funcție de utilizare. De asemenea, încearcă să le speli cu un șampon sau cu detergent de vase. Dacă este necesar, spală-le de două ori, deoarece astfel te vei asigura că nu rămân reziduuri.

Atenție și la procesul de uscare

Așa cum am menționat, curățarea pensulelor este foarte importantă, care ar trebui să fie întotdeauna însoțită de un proces de uscare corect. Cum îți usuci pensulele de machiaj după ce le-ai terminat de spălat?

 

Ideal ar fi ca pensulele de machiaj să fie spălate și uscate la orizontală, în aer natural. Nu ar trebui să folosești niciodată un uscător de păr sau aer cald pentru a-ți usca pensulele de machiaj. După ce ți-ai curățat pensulele, ia un prosop moale și așează pensulele plat, astfel încât acestea să se usuce la aer natural și rece.

Folosirea unui uscător de păr pentru a îți usca pensulele de machiaj este cel mai rău lucru pe care îl poți face de fapt pensulelor de machiaj. Folosirea unui uscător de păr fierbinte poate face ca lipiciul care este folosit în pensula de machiaj și care ține periile la locul lor, să iasă. Acest lucru duce la deteriorarea pensulelor. Orice pensulă de machiaj cu părul lipsit de formă nu vă poate oferi un finisaj fără cusur pe față, iar acestea devin mai fragile și se învechesc mai devreme.

Urmează tehnicile de aplicare corecte

Modul în care îți folosești pensulele le poate afecta. În general, pensulele de machiaj sunt realizate din păr natural sau artificial, care are nevoie de multă tandrețe. Nu trebuie să tamponezi pensulele fără milă peste fond de ten sau piele. Dacă sunt folosite cu presiune, părul tinde să se împrăștie sau să se rupă, ducând la deteriorări. În mod ideal, este de așteptat să folosești o pensulă de machiaj în cel mai delicat mod.

Exersează din nou și din nou

Tutorialele video online nu te pot învăța modul perfect de utilizare a pensulelor de machiaj, decât dacă continui să exersezi. Desigur, nu poți folosi o pensulă de machiaj ca un profesionist peste noapte sau în doar o săptămână, dar cu siguranță vei ajunge la nivelul de perfecțiune cu o practică constantă. Practica duce la perfecțiune.

Curăță pensulele între utilizări

Deci, să presupunem că ai nevoie de smokey eyes cu acel strat perfect de strălucire în negru sau argintiu. Cum ai putea face acest lucru dacă ai doar o singură pensulă de machiaj?

 

Acesta este motivul pentru care este recomandat să cureți din când în când pensulele între utilizări și mai ales atunci când folosești mai mult de două nuanțe diferite de farduri de ochi. În loc să folosești un detergent de spălat vase sau un șampon, folosește un spray de curățare. Pulverizează pensula și șterge-o pe prosopul alb, astfel încât acumulările de culoare să iasă cu ușurință.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.