Comunitate

UPU se mută într-o clădire nouă

Adriana Năstase

În scurt timp, după ce se vor realiza legăturile informatice și cele ale uti­li­tăților medicale necesare funcționării Secției în noua locație, Unitatea de Pri­miri Urgențe (UPU) de la Spitalul Județean de Urgență Deva va fi mu­tată. Asta, pentru că va demara acolo proiectul de modernizare a UPU.

O nouă locație
Până când va fi făcută această inves­tiție, Secția se mută câțiva metri în apropiere, în clădirea nou construită și unde va funcționa Spitalizarea de Zi, la finalul lucrărilor de la UPU.
Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul judeţean din Deva va fi mo­dernizată şi extinsă cu fonduri euro­pene. Valoarea lucrărilor se ridică la peste 7,75 milioane de lei, fonduri ne­rambursabile câştigate printr-un pro­iect al CJ Hunedoara, în subordinea că­ruia se află unitatea medicală.
Lucrările ce vor fi executate vizează reorganizarea şi funcţionalizarea UPU Deva, astfel încât pacienţii şi personalul medical care deserveşte unitatea să beneficieze de spaţii şi dotări la stan­darde moderne.
Proiectul are în vedere re­com­par­ti­men­tarea spaţiilor existente, adaptarea instalaţiilor interioare, realizarea de instalaţii noi pentru ventilaţii. De ase­me­nea, UPU va fi extinsă prin con­stru­irea unei clădiri cu parter şi etaj, dotată cu două ascensoare, ce va fi prevăzută cu un corp de legătură cu spaţiul exis­tent acum. La parterul clădirii vor func­ţiona spaţii de triaj, decontaminare, re­sus­citare, gipsare, operaţii, consultaţii, zonă de aşteptare. La etaj vor fi ame­na­jate un hol de legătură şi spaţii de cir­culaţie. Termenul de realizare a pro­iec­tului este de 15 luni de la data emiterii or­dinului de începere a lucrărilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.