ComunitateEducatie si cultura

Ce vedem la sfârșit de săptămână la Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani

Artiștii teatrului din Peroșani invită pu­blicul doritor de frumos la trei spectacole la acest sfârșit de săptămână. Un week­end plin, așadar, din nou, la teatru, la Pe­troșani.

Rănile cer să fie ascunse
Este vorba de monodrama „Recuperare. Un process”, după autori români contem­po­rani, în regia lui Marius Costache, piesa jucându-se vineri, 4 martie de la ora 18.
„Călătorim și înlăuntrul amintirilor. Uneori, ele devin vaste țări verticale unde emoțiile se amestecă cu dorințele. Rănile de demult – rucsacurile noastre de călătorie – cer să fie ascunse. Își trimit seva până astăzi pen­tru a fi vindicate prin fumul evocării lor. Un spectacol poetic despre procesul recu­pe­rării unei identități, a gândului bun și a pof­tei de viață”, spune regizorul Marius Costache.
Spectacolul are loc la Sala Artelier. Prețul unui bilet este de 20 de lei.
Apoi, sâmbătă, 5 martie 2022, de la ora 18.00, se joacă „Soacra cu trei nurori” după Ion Creangă, un spectacol de Dan Mirea.
„În adaptarea textului și regi­zo­ral, am încercat să dau o nota de originalitate comicului de situa­ție creat de autor și să ofer șansa specta­torilor de a vedea un spec­tacol în care adevărul și sinc­eritatea să ofere răspunsuri pe care atât noi ar­tiștii cât și spec­tatorii le caută în Teatru. În aceste vremuri în care omenirea este atât de în­cer­cată, Teatrul ră­mâne,”vaccinul” și anti­dotul sigur al sufletelor noastre”, susține Dan Mirea.
Din distrbuție fac parte: Mihai Sima, Nicoleta Bolcă, Laurențiu Vlad, Nicoleta Niculescu, Simona Codreanu, Sergiu Fîrte, Oana Crișan, Izabela Badovics, Gigi Stoica, Dorin Ceagoreanu și Ion Popescu.
Prețul unui bilet este de 20 sau 25 de lei, în funcție de categoria locului.
Duminică, 6 martie 2022, de la ora 12.00, artiștii de la Teatrul I.D.Sîrbu au pregătit pen­tru cei mici și nu numai, Spec­ta­co­lul „Frumoasa şi Bestia”, de Fraţii Grimm, un spectacol realizat de Dan Mirea.
„Piesa prezintă povestea fru­moa­sei Belle, care locuieşte într-un sat, împreună cu tatăl său Pierre. Tânărul Gaston o iubeş­te pe Belle şi vrea să o ia de soţie, însă aceasta nu-l iubeşte, fiindcă este un închipuit şi un lăudăros, îndră­gostit de sine. Într-o zi, tatăl fru­moasei Belle se rătăceşte prin pădure şi ajunge la castelul Bestiei, iar monstrul îl închide în castel. De fapt, Bestia este un tânăr prinţ, blestemat de o vrăji­toare să rămână diform şi urât până în mo­mentul în care cineva îl va iubi cu adevărat”, arată artiștii teatrului petroșănean.
Din distribuție fac parte:Izabela Badovics, Radu Tudosie, Daniel Cergă, Sergiu Fîrte, Gheorghe Stoica și Oana Crișan.
Prețul unui bilet este de 8 lei pentru copii și de 10 lei pentru adulții însoțitori.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura