Comunitate

Cetatea dacică Sarmizegetusa, nou program de vizitare

„Primăvara aduce modificări în pro­gra­mul de vizitare al monumentului istoric Sarmizegetusa Regia. Începând cu 1 martie 2022 și până în 30 aprilie 2022, capitala regatului dac va fi des­chisă pentru vizitare în fiecare zi, între orele 09.00 și 18.00. Ultima intrare a vi­zi­ta­torilor în sit se va face, conform regulamentului de vizitare, cu o jumătate de oră înainte de ora închiderii. Tarifele pentru vizitare sunt în valoare de 15 lei/adulți și 5 lei/elevi, studenți, pensionari; a declarat Radu Barb (foto), directorul general al Direcției Generale de Administrare Monumente și Pro­movare Turistică Hunedoara.
Începând cu anul 2012, mo­numentul istoric Sarmizegetusa Regia a intrat în administrarea Consiliului Județean Hunedoara, devenind în scurt timp, un model excelent de bune practici.
Odată cu înscrierea în anul 1999 pe Lista patrimoniului mondial UNESCO, cetățile dacice din Munții Orăștiei au devenit un bun cultural comun al umanității, alăturându-se unor monumente mult mai celebre de pe mapamond. Atenția turismului cultural național și internațional se îndreaptă din ce în ce mai insistent înspre cetățile dacice din Munții Orăștiei, așa cum se poate constata urmărind creșterea anuală a numărului de persoane care vizitează aceste monumente istorice.
În anul 2021, monumentul istoric de la Grădiștea de Munte – Sarmizegetusa Regia a fost vizitat de aproximativ 75,000 de oameni.
Consiliul Județean Hunedoara prin Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică a Județului Hunedoara asigură paza, protecția și punerea în valoare a acestor monumente istorice de importanță universală. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.