Actualitate

A înghițit drogurile sub ochii polițiștilor

Un tânăr oprit pentru un control rutier de către polițiștii din Deva, pentru că a ieșit pozitiv la testarea pentru conducere sub influența substanțelor stupefiante, a fost somat să se supună percheziției. Pentru a nu-i fi găsite drogurile, chiar în fața poli­țis­tului care făcea controlul, șoferul și-a băgat în gură drogurile și le-a înghițit.

Au fost nevoiți să coboare din mașină
Întâmplarea s-a petrecut în Deva, pe un bulevard principal. ”În cadrul unui control în trafic efectuat de către lucrători din cadrul Poliției municipiului Deva, s-a constatat că din autoturismul marca Audi se simțea un miros specific plantei de cannabis, motiv pentru care li s-a solicitat conducătorului auto, precum și pasagerilor să iasă din auto­turism și să prezinte bunurile pe care le aveau asupra lor. Alături de alte bunuri, a scos din buzunarul drept al gecii pe care o purta o bucată de folie din aluminiu în care se afla împachetată o substanță vegetală uscată de culoare verde închis sub formă de mugure, cu aspect specific plantei de cannabis. Ca să scape de urmărirea penală, bărbatul și-a introdus în gură folia din aluminiu în care se afla substanța vegetală, inghițiind-o. Văzând acest gest, lucrătorii de poliție au intervenit și au reușit să-i ia din cealaltă mână o bucată din staniol pe care bărbatul a rupt-o din folia de aluminiu atunci când le-a prezentat con­ținutul pachetului, bucată care conținea încă o cantitate din substanța vegetală men­țio­nată”, se arată în anchetă. În autoturism au mai fost descoperite și alte resturi de cannabis, astfel că ancheta a fost preluată de DIICOT.

A mai fost condamnat
Tânărul a fost trimis în judecată la Tribu­nalul Hunedoara pentru infracțiunea de de­ținere de droguri de risc pentru consum pro­priu, dar și pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe. Instanța de judecată a reținut că tânărul este recidivist. ”Instanţa are în vedere faptul că inculpatul a mai fost condamnat la pedeapsa închisorii cu executare în regim de detenţie pentru infracţiuni legate de droguri astfel că, devreme ce pedeapsa închisorii executată în trecutul recent pare să nu îl fi determinat să re­nunţe la consumul de droguri – THC şi MDMA- dar, mai ales, să se abţină de la a des­fășura activităţi care, sub influența drogurilor, pot determina rănirea sau uciderea unor per­soane nevinovate – conducerea unui auto­ve­hi­cul pe drumuri publice sub efectul drogu­rilor- pedeapsa amenzii ar fi insuficientă”, se arată în soluția Tribunalului Hunedoara. În aceste condiții, tânărul a fost condamnat la 8 luni şi 20 zile de închisoare. (M.Gânju).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura