Actualitate

Ce trebuie să căutați atunci când cumpărați un nou televizor inteligent

După o zi lungă de muncă, e plăcut să vă relaxați alături de partenerul dvs., un pahar de vin și ultimul episod din serialul preferat. Sau poate preferați să vă adunați în jurul televizorului pentru un joc video cu copiii dvs. Oricum ar fi, ambele merg mai bine cu televizorul inteligent perfect.

 

Dar cum știți care este cel potrivit pentru dvs.? Dacă ați făcut cumpărături, este posibil să aveți câteva întrebări: Ce este mai exact un televizor Samsung OLED? Care este diferența dintre 4K și 8K? Chiar am nevoie de un Smart TV de 80 de cm?

 

Iată ghidul nostru pentru ce trebuie să căutați la un televizor inteligent.

Ce este un televizor inteligent?

Este un televizor care este conectat la internet, permițându-vă să accesați servicii de streaming, opțiuni de închiriere video la cerere, posturi de muzică pe internet și browsere web. De asemenea, vă puteți sincroniza televizorul inteligent Samsung OLED cu smartphone-ul sau cu laptopul, de exemplu, dacă doriți să partajați fotografii în timpul unei petreceri sau să lucrați de acasă pe un ecran mai mare.

Ce trebuie să luați în considerare înainte de a cumpăra un televizor inteligent

Un televizor inteligent poate fi o investiție bună – mai ales dacă aveți și alte dispozitive inteligente pentru casă la care să îl conectați. Iată câțiva dintre factorii pe care ar trebui să îi luați în considerare:

 

  • Costul
  • Dimensiunea
  • Tipuri de ecran
  • Rezoluția
  • Rata de reîmprospătare
  • Porturi de conectare
  • Aplicații
  • Asistenți virtuali încorporați

 

Pentru cei mai mulți dintre noi, prețul contează, iar vestea bună este că există câte ceva pentru toată lumea. Dacă aveți nevoie de un televizor inteligent mai puțin costisitor, care nu face compromisuri în ceea ce privește dimensiunea și caracteristicile, puteți găsi unul online pentru toate nevoile dvs. de streaming. Pe partea mai scumpă, există televizoare inteligente Samsung OLED sau QLED, dacă doriți cel mai mare ecran cu cele mai bune efecte vizuale.

 

Alegerea dimensiunii potrivite pentru televizorul dvs. poate părea descurajantă, dar în realitate se reduce la doi factori principali: Care este bugetul dvs. și care este configurația camerei?

 

Când vine vorba de tipurile de ecrane, există o mulțime de termeni și acronime confuze, ceea ce poate părea copleșitor. Dar, odată ce înțelegeți elementele de bază, alegerea televizorului inteligent de vis este mai ușoară decât ați putea crede. Iată o defalcare a diferitelor tipuri de ecran:

LCD

LCD, sau ecran cu cristale lichide, utilizează o lumină de fundal în spatele panoului LCD pentru a crea imagini. Aceste panouri sunt utilizate și pe alte televizoare inteligente. Producătorii au renunțat să își mai listeze televizoarele ca fiind LCD în favoarea jocului cu tendința OLED și QLED. De fapt, televizoarele QLED sunt un tip de televizor LCD.

LED

LED înseamnă diode emițătoare de lumină. Televizoarele LED folosesc aceste diode pentru a ilumina panoul LCD Aceste tipuri de televizoare inteligente tind să fie mai puțin costisitoare – și sunt excelente pentru cei care caută o valoare bună.

QLED

QLED înseamnă quantum Dot light-emitting diode. Aceste ecrane folosesc lumini LED împotriva unui panou LCD pentru a crea imagini. Diferența constă într-un strat adăugat care se află între lumini și panou, filtrând lumina pentru a produce culori mai saturate și o experiență de vizionare mai bună decât cea a televizoarelor LED.

 

Doar doi producători, TCL și Samsung, produc televizoare QLED, iar ambii oferă ecrane de dimensiuni mai mari, care nu sunt prea scumpe.

OLED

OLED înseamnă diode organice emițătoare de lumină, iar televizoarele folosesc această tehnologie în locul LED-urilor pentru a ilumina un ecran LCD, oferindu-vă imagini mai clare și mai luminoase, cu unghiuri de vizualizare mai largi.

 

Ca urmare, televizoarele inteligente Samsung OLED sunt printre cele mai scumpe de pe piață. Acestea sunt excelente pentru vizionarea de filme, dar nu se pretează foarte bine pentru monitoare de calculator – sau pentru orice altceva care ar avea o imagine statică pe ecran pentru prea mult timp. Motivul: Acestea sunt susceptibile la burn-in, unde o imagine statică este imprimată permanent pe ecran dacă este lăsată prea mult timp, ceea ce ar putea să vă distrugă dispozitivul.

 

Rezoluția este numărul de pixeli pe care un ecran îi poate afișa pe orizontală și verticală. Cu cât rezoluția este mai mare, cu atât imaginea este mai bună. Dar care este opțiunea potrivită pentru dumneavoastră?

 

Rezoluția de înaltă definiție (HD), fie HD standard (720 pixeli), fie Full HD (1080 pixeli), este cea mai comună pentru majoritatea televizoarelor inteligente. Sunt șanse ca aceasta să fie rezoluția de pe televizorul dvs. actual. Dacă sunteți mulțumit de imaginea actuală, puteți rămâne întotdeauna la HD – în plus, vă va oferi mai mult spațiu în buget pentru un ecran mai mare sau un tip de ecran mai sofisticat.

 

În timp ce studiourile lansează multe filme și emisiuni TV în Full HD, viitorul se îndreaptă spre 4K (2160 pixeli) – oferă o imagine mult mai bună. 8K (4320 pixeli) este mai nou pe piață, dar studiourile nu folosesc încă această tehnologie, așa că puteți scăpa dacă nu aveți 8K în acest moment… Puteți să vă asigurați viitorul televizorului dvs. inteligent achiziționând unul cu 8K sau puteți economisi bani alegând în schimb 4K.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura