Actualitate

Turnurile Katara din Qatar: De ce seamănă cu o „poartă stelară”?

În Qatar, unde s-a desfăşurat Campionatul Mondial de Fotbal din noiembrie – decembrie 2022, s-a construit un skyscraper (zgârie-nori) bizar – Turnurile Katara – o construcţie ce a fost dată în folosinţă chiar în timpul des­chiderii campionatului.

 

Mii de lumi

Turnurile Katara acoperă o su­prafață totală de aproximativ 300.000 de metri pătrați. El va oferi facilități de divertisment și re­creere, buticuri specializate, cine­matografe și restaurante. Raffles Hotels&Resorts, Fairmont Hotels and Resorts și Accor sunt găzduite în această clădire, care se află în oraşul Lusail din Qatar. Înălţimea maximă a construcţiei este de 211 metri, pe care se află 36 de etaje. Dar, ce e mai interesant e faptul că Turnurile Katara au forma unei „porţi stelare” („stargate”). Oare totul e doar o coincidenţă? Ce vrea să ni se sugereze? În lucrarea ebrai­că medievală „Talmud Ha­gigah” ni se vorbeşte despre un Cosmos împărțit în niveluri pro­gre­sive de lumină. Acolo se vorbeşte despre „crăpături în cer” – un soi de tre­cătoare de dimensiuni uriașe, iar trecătoarea aceea făcea legătura între Pământ și restul Universului, alcătuit dintr-o „mie de mii de lumi”. Prin această crăpătură de lumină ar fi trecut acei îngeri şi serafimi şi alte fiinţe cereşti po­me­niţi în Biblie şi în alte lucrări ezo­te­rice. Acest hotar fizic (crăpătură) nu ar fi altceva decât un stargate (poartă stelară) sau gaură de vier­me, aşa cum este ea cunoscută în fizica contemporană.
În 2012, în oraşul Fushun din nord-estul Chinei a apărut o structură ciudată, ce seamănă cu un imens inel din fier şi care este intitulată „inelul vieţii”. Unii adepţi ai teoriei conspiraţiei consideră că această construcţie n-ar fi decât o „poartă stelară” pe care China ar fi construit-o pentru a călători în alte colţuri ale Universului.

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura