Sport

Ce riscă jurnaliștii care nu respectă condițiile impuse

Între două locaţii am avut timp să fac câteva observaţii interesante, zic eu, despre ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice.Aşadar, multă lume acceptată ca şi voluntari neplătiţi pentru activitatea prestată.
La fiecare colț de stradă vezi tineri, fie ei studenţi sau adolescenţi care practică un job part-time. Ei sunt cei care poartă gruel sistemului de organizare. I-am văzut la Centrul de presă, sunt disciplinaţi, hotărâţi să te ajute şi se bucură de o insignă sau de un cuvânt de mulţumire.

Confirmare

La baza nautică am fotografiat un poliţist dotat cu o bâtă lungă. E arma de care se foloseşte în activitatea lui. Spuneam ieri de tichetele suplimentare pentru accesul la competiţiile de gimnastică, nataşie, la atletism şi la tenis de câmp. La box nu am avut nevoie de tichete ci de…un email de confirmare la solicitarea personală pe care trebuie să o faci…cine ştie pe unde (nu ştiu nici cei care verifică dacă ai un răspuns favorabil la email). Am scăpat totuşi pentru ziua de miercuri. Mai pe seară a venit şi comunicarea clară. Nu mai sunt tichete pentru perioada următoare.

Nu ai voie să te plimbi prin oraș

În fiecare zi, peste 5.000 de participanţi la Jocurile Olimpice dau teste de securitate anticovid.Testele sunt verificate de un laborator.Rezultatul este secret, nu îl primeşte decăt persoana care a făcut testul şi a depus sticluţa de plastic cu un anumit cod la ofiţerii CLO. Nu înaite de a scana codul cu bare de pe sticluţă,care este unic. Dacă esti negativ, ai scăpat pentru o zi, dar dacă nu eşti, organizatorii te ridică imediat de oriunde te afli. Nu este permisă deplasarea prin oraş, totul este bine calculat. Avem voie să facem o mică escapadă de maximum 15 minute pentru aprovizionare. Platforma ştie unde te afli iar dacă ai depășit timpul admis poţi fi amendat.Un gazetar din Rusia a fost trimis acasă pentru abateri repetate la această decizie a organizatorilor. Fără comentarii.

Nicolae Gavrea, corespondentul special al cotidianului MESAGERUL HUNEDOREAN la Tokyo

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.