ActualitateFlash

Ce măsuri au fost luate după ce șeful Consiliului Județean a mers incognito la Urgențe

Sorina Popa

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor, s-a arătat nemulţumit de activitatea Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) Deva, după ce, în urma unei vizite în care nu şi-a declinat identitatea şi susţinea că este un pacient cu probleme grave de sănătate, a fost nevoit să aştepte 45 de minute până a fost preluat de personalul medical care era de serviciu.

Nu l-a băgat nimeni în seamă
Incidentul de la UPU Deva a fost relatat de preşedintele CJ Hunedoara într-o postare de pe pagina sa de socializare, Nistor afirmând că în ultimele luni a primit numeroase se­si­zări în legătură cu modul în care sunt primiţi şi trataţi oamenii care ajung la Urgenţă.
Astfel, şeful CJ Hunedoara s-a dus sâm­bătă seara la Urgență la Spitalul din Deva, după ce a lucrat în grădină, îmbrăcat de lucru, cu o glugă pe cap și cu mască. Nu l-a re­cunoscut nimeni în aceste condiții. a ară­tat că, Și-a luat un scaun cu rotile și s-a așe­zat pe el, pe holul de la UPU, spunând că îi este rău. Deşi le-a spus asistentelor de ser­viciu că se simte rău, a fost preluat şi întrebat de problemele pe care le are abia după 45 de minute de aşteptare pe holul UPU. În același timp, acolo se aflau și alți pacienți, care nu au fost băgați în seamă de personalul medical, la fel ca președintele CJ. Nu este prima dată când la Urgența de la Deva se întâmplă așa ceva. Fiecare dintre noi a avut o rudă, un prieten care au pățit așa ceva. Și, nimeni nu lua măsuri.
„Tocmai terminasem munca de acasă, în grădină, când am fost informat că un pacient în vârstă aştepta de mai bine de o oră şi jumă­tate ca cineva să se ocupe de el. A fost momentul în care am decis să merg perso­nal la UPU, să constat personal ce şi cum se întâmplă acolo. Nu mi-am schimbat hainele, am pornit imediat spre spital. Era ora 21.30. Din păcate, ajuns la UPU, majoritatea sesi­zărilor s-au confirmat. ‘Pacientul’ Nistor a primit acelaşi tratament: 45 de minute în care, deşi le-am spus asistentelor că mă simt foarte rău şi nu pot merge să-mi fac singur fişa de internare, nimeni nu m-a luat în seamă. Această abordare trebuie să înce­teze! Nu este posibil ca pacienţii care ajung la Urgenţă să fie trataţi în acest fel. Mesajul meu pentru personalul UPU este clar: ori îşi schimbă comportamentul, ori pleacă a­casă!”, a spus preşedintele CJ Hunedoara.

Anchetă internă
După acest incident, şeful administraţiei judeţene a solicitat să fie luate măsuri dis­ciplinare împotriva celor care au o „atitudine ne­potrivită” faţă de pacienţii care se adre­sează spitalului judeţean din Deva.
„Trebuie luate măsuri disciplinare legale îm­potriva celor care continuă să aibă atitu­dine nepotrivită faţă de pacienţi. Vreau ca în cel mai scurt timp, echipa din UPU să fie dată exemplu pozitiv. Investim milioane de euro în acest spital, în secţii noi, în moder­nizări şi dotări medicale. Este momentul ca întreg personalul să înţeleagă că atitudinea faţă de pacienţi trebuie să se schimbe!”, a precizat Laurențiu Nistor.
Situaţia a fost prezentată ulterior con­ducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, care a declanşat o anchetă adminis­trativă internă. Potrivit managerului unității me­dicale, dr. Emil Stoica, s-a decis schim­barea din funcție a șefei de la UPU. Astfel, în locul doctoriței Mihaela Gherman a fost numit dr. Lionel Duțulescu.
Mai multe asistente și brancardieri au pri­mit avertisment din partea conducerii spi­talului.
Spitalul judeţean din Deva se află în sub­ordinea administrativă a CJ Hunedoara.

One thought on “Ce măsuri au fost luate după ce șeful Consiliului Județean a mers incognito la Urgențe

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura