Actualitate

Cultură de cannabis într-o zonă de agrement din Petroșani

Suspectul se documentase te­meinic legat de tot ceea ce ar fi putut consti­tui drog, astfel că a reușit să identifice și să recolteze și o serie de ciuperci care cresc în masivul Parâng. Com­pușii acestor ciuperci dau efecte si­mi­lare cu cele induse de LSD.
Ofițerii S.C.C.O. Hunedoara au aflat că tânărul din Petroșani a achiziționat, în mai multe rânduri, în iarna anului 2020 și la începutul anului 2021 mai multe se­mințe de cannabis și aparatură spe­cifică cultivării plantelor, de pe site-uri de specialitate din România. Suspectul și-a înființat o cultură ilegală indoor de cannabis, cu intenția ca după recoltare să consume o parte din drogurile re­zultate. Restul ar fi urma să fie vândute către diferiți consumatori din Valea Jiului. Suspectul a fost trimis în judecată la Tribunalul Hunedoara pentru infrac­țiunea de deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu, fără drept. Anchetatorii l-au monitorizat pe tânăr o lungă perioadă de timp și au descoperit că se docu­men­tase temeinic în legătură cu subs­tanțele halucinogene.
Așa se face că a identificat și recoltat din Munții Parâng- zona Pârtiei Slima, ciuperci care conțin psilocină și psilocibină, compuși care dau efecte similare cu cele induse de LSD și DMT0. „Inculpatul a declarat că, la finalul lunii septembrie 2021, în tim­pul unei drumeții în zona pârtiei ,,Slima”, a găsit circa 20-30 de ciuperci ,,psilo­ci­bine”, despre care știa că sunt droguri, în­trucât a văzut filme documentare despre acestea, iar în cursul lunii august 2021 a și consumat de două ori ase­menea ciuperci, culese de pe munte. Ciupercile culese le-a dus la locuința sa și le-a păstrat pentru consumul propriu. Din acestea a consumat uscate apro­xi­mativ 5 bucăți odată; imediat după consum, a perceput culorile ca fiind mai intense, dar consumul de ciuperci i-a pro­vocat și durere de stomac”, a de­cla­rat acesta în fața anchetatorilor.

Plantație la Brădet
Tânărul avea în plan să-și realizeze o plantație de cannabis într-o zonă de agre­ment a municipiului Petroșani. „În­trucât la locuința sa veneau în vizită multe persoane, în luna mai 2021 in­culpatul a hotărât să cultive cannabis în zona ,,Brădet”, la cca. 3 km de casă. (…) Inculpatul mergea cu bicicleta în zona Brădet, ducând câte un sac de pământ (în total 3 saci), după care a săpat 4 gropi la o adâncime de 20 de cm și a introdus câte 2 semințe de cannabis în fiecare groapă. Aceste activități le-a desfășurat în jurul datei de 20.05.2021. La mijlocul lunii iunie 2021, inculpatul
s-a deplasat la cultura de cannabis, pe care a udat-o și tratat-o cu substanțe fertilizatoare, iar la începutul lunii octombrie 2021 inculpatul a cules 7 plante de cannabis din cultura proprie, care aveau cca 1 metru. Inculpatul a menționat că a dus cele 7 plante la lo­cuința sa, punându-le la uscat, iar din cul­tura de cannabis din zona ,,Brădet” au rezultat circa 200 de semințe de cannabis, pe care inculpatul le-a păstrat acasă, pentru o cultură viitoare”, se arată în dosar. Tânărul a susținut în apărarea sa că are o afecțiune medicală iar stupe­fiantele ar putea să-l ajute la echi­librarea sistemului imunitar. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura