Cazul „Părintele Arsenie Boca – marcă înregistrată” ar putea ajunge la DNA

15 mai 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Natalia Bumbac

Arădeanul Daniel Gheorghe, reprezentantul în România al companiei engleze care a înregistrat brandul „Părintele Arsenie Boca”, va depune o nouă plângere penală împotriva unor complici ai celor care nu încetează să comercializeze produse cu numele Părintelui, scriu cei de la newsteam.ro. Conform sursei citate, vizaţi de această reclamaţie care va fi depusă la DNA sunt doi politicieni, ale căror nume vor fi dezvăluite în zilele următoare.

„E un grup infracţional organizat”
„Compania din Anglia doreşte ca toate lucrurile să intre în legalitate. E un scop nobil, cel de a curăţa piaţa şi de a aduce transparenţă fiscală. Avem deja plângeri penale împotriva celor care importă icoane cu părintele Arsenie Boca din China. 95 la sută din produse sunt importate de acolo, sunt zeci de firme care fac acest comerţ, e, practic, un grup infracţional organizat. Aşteptăm ca organele de cercetare penală să îşi facă treaba. Noi nu limităm acest comerţ, ba dimpotrivă, aşteptăm oferte, parteneri, dar alţii, nu cei de acum. Dacă am deveni parteneri cu cei de acum, am deveni complici. Dorim un sistem legal, nou”, a declarat Daniel Gheorghe, pentru Newsteam.ro.
Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române au avut mai multe reacţii la aflarea faptului că Părintele Arsenie Boca a fost înregistrat ca brand. În urmă cu câteva zile, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, părintele Gabriel Miricescu, declara că Arsenie Boca este o personalitate duhovnicească, la nivel naţional şi nu poate fi asumat ca un brand, catalogând demersul firmei străine ca o chestiune „total deplasată“. „Echivalează, aş îndrăzni să spun, cu pretenţia de a şi-l asuma pe Mihai Eminescu sau pe Mihai Viteazul. Cam acelaşi lucru este. Nu poate nimeni să deţină drepturi asupra unei personalităţi, chiar dacă aceasta nu mai trăieşte, decât în măsura în care există nişte drepturi de moştenire, de succesiune. Dar nu altfel“, declara reprezentantul Episcopiei Devei şi Hunedoarei.
Reamintim că marca “Părintele Arsenie Boca” a fost înregistrată anul trecut la Oficiul European de Proprietate Intelectuală de către o firmă cu sediul în Marea Britanie – Aditional Worldwide Care Services Ltd, iar Gheorghe Daniel este singurul din România care a primit licenţa de folosire a drepturilor.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
De la „om de paie” la „finanţist de carton”, un salt care merită salutat

SCRISOARE DESCHISĂ adresată domnului deputat PNL Lucian Heiuş, umbră palidă a marilor înaintaşi liberali Domnule Deputat, V-am urmărit cu atenţie...

„Cuplurile de aur” din Deva, premiate de edilul şef Florin Nicolae Oancea

Peste 100 de cupluri din Deva şi localităţile aparţinătoare, care în acest an îşi aniversează „Nunta de aur”, au fost...

Alegerile la ALDE Hunedoara mai aşteaptă

Deşi în luna mai trebuiau organizate alegeri la ALDE Hunedoara, se pare că acestea mai aşteaptă.

Închide