De la „om de paie” la „finanţist de carton”, un salt care merită salutat

15 mai 2018 | 5 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

SCRISOARE DESCHISĂ
adresată domnului deputat PNL Lucian Heiuş, umbră palidă a marilor înaintaşi liberali

Domnule Deputat,
V-am urmărit cu atenţie ieşirile publice din ultima perioadă şi, în ciuda atacurilor pe care le-aţi proferat, am încercat să înţeleg care sunt motivele reale pentru care aţi iniţiat şi continuaţi această ofensivă ridicolă.
Constat că sunteţi extrem de gălăgios pentru un simplu funcţionar luat de guler, numit şi ţinut în braţe pe funcţii publice de conducere având ca unică recomandare carnetul de partid, când galben…, când portocaliu. Mai ales că, în urma dumneavoastră, nu a rămas nimic palpabil, în afara clanţelor pe care le-aţi lins la uşile celor care v-au ţinut în braţe. Ştiu, folosesc cuvinte pe care în mod normal nu le-aş folosi în dialog cu un coleg parlamentar sau cu un cetăţean oarecare dar, nu vă panicaţi, nu mi-am propus să vă întrec în limbaj murdar şi jigniri.
Zgomotul pe care-l faceţi nu acoperă dezastrul rămas în urma celor 12 ani de guvernare liberală la nivel judeţean.
În legătură cu situaţia Spitalului Judeţean, problemă pe care o trataţi cu superficialitate, mă văd nevoit să vă reamintesc faptul că partidul pe care îl conduceţi a administrat această unitate medicală din vara anului 2010 până în toamna lui 2016. Mai exact, 6 ani din cei 7 şi jumătate de când spitalul este administrat de către Consiliul Judeţean Hunedoara. Ce înseamnă asta? Chiar dacă vă prefaceţi că nu înţelegeţi, asta înseamnă că „performanţele” managerilor liberali Didilescu, Laza şi Stănescu, cei pe care partidul dumneavoastră i-a ţinut în braţe, au fost definitorii pentru situaţia financiară în care se află astăzi spitalul. Dacă la partid vi se spune altceva, sunteţi minţit.
Chiar şi minţit, admiţând că sunteţi victimă, nu călău, un finanţist adevărat, un om care se declară ca fiind corect, ar fi încercat măcar să afle adevărul despre situaţia financiară, nu numai de la cei care au condus Spitalul în această perioadă, ci şi din surse obiective cum sunt instituţiile publice: DSP sau Administraţia Financiară. De ce, domnule Heiuş, refuzaţi să verificaţi afirmaţiile mele acolo unde cifrele vorbesc? Preferaţi să-i apăraţi pe cei care sunt cu adevărat responsabili de situaţia dificilă în care se află spitalul, în detrimentul adevărului? Insistaţi la partid, poate că doamna Stănescu vă va face confesiuni la care nu vă aşteptaţi despre cum a ajuns Spitalul în situaţia actuală.
PNL a condus şi administrat acest spital într-un mod iresponsabil, fără viziune şi în profund dezechilibru. În cei 6 ani de palidă aducere aminte s-au acumulat datorii, s-au făcut lucrări anapoda, unele la limita legii, s-au făcut deconturi dubioase, s-au plătit facturi fără ca acestea să fie acoperite de recepţii, s-au cumpărat medicamente peste prevederile bugetare şi aşa mai departe. Toate sunt consemnate în rapoartele oficiale de control. Seamănă a management de succes? Mai mult, în tot acest timp, pacienţii şi personalul spitalului au fost lăsaţi la coada listei de priorităţi. Numai dăruirea unor medici şi eforturile angajaţilor au ţinut „în viaţă” acest spital. „Atenţia” celor care au condus spitalul era în altă parte. Ghiciţi dumneavoastră unde? Întrebaţi la partid…
Ne criticaţi că au crescut cheltuielile de personal? Da, au crescut, pentru că Guvernul PSD-ALDE a majorat salariile. Trebuia să le tăiem cu 25% ca să fiţi şi dumneavoastră mulţumiţi? Aşa cum a procedat gaşca din care făceaţi parte în 2009? Acea gaşcă ce v-a ţinut în funcţia de şef al finanţelor publice! Astăzi, românii câştigă mai mulţi bani, mai ales medicii şi asta, se pare, vă deranjează.
V-aţi opus vehement măsurilor luate de Guvernul PSD-ALDE. Aţi criticat majorarea salariului minim pe economie. Nici nu-i de mirare, având în vedere dispreţul cu care îi trataţi inclusiv pe cei care v-au ales. În opinia PNL, hunedorenii ar fi trebuit să lucreze mult şi bine pe un venit de nimic, aşteptând reglarea pieţei. Noi credem că meritau salarii mai mari.
Faceţi parte din partidul care a tăiat salarii, a distrus zeci de mii de firme prin introducerea unor impozite aberante, sunteţi coleg cu cei care au îngenuncheat poporul român, pe locuitorii judeţului Hunedoara. Ca şef al finanţelor publice, aţi girat nereguli care acum ridică semne de întrebare privind cheltuirea banului public. Să vă reamintesc de falimentul societăţii de drumuri şi poduri? Chiar sunteţi străin de tot ce s-a întâmplat? Eu nu cred!
În 2016, hunedorenii v-au sancţionat nu numai pentru rezultatele slabe în domeniul administrativ, dar şi pentru derapajele pe care nu mai e nevoie acum să le enumăr. Cu toate acestea, aveţi o reprezentare importantă în Consiliul Judeţean Hunedoara şi în Parlamentul României, mult peste ceea ce aţi fi meritat.
Cu toate acestea, ţin să vă reamintesc că sunteţi plătiţi din bani publici, atât dumneavoastră, cât şi consilierii judeţeni, motiv pentru care sunteţi obligaţi să-i reprezentanţi pe cei care v-au ales, făcându-vă datoria faţă de aceştia. Nimeni nu s-a născut învăţat, aşa că aveţi timp să învăţaţi să vă comportaţi în Opoziţie. Însă, dacă veţi învăţa pe dos, aşa cum aţi făcut-o când aţi fost la Putere, fiţi sigur că, în 2020, nici în opoziţie nu veţi mai ajunge.
Ameninţaţi cu „greva japoneză”. Ceva mai ridicol nu mi-a fost dat să aud din gura unui politician. Politica, stimate coleg, se face cu idei şi argumente, nu cu parul – pe care văd că vă pregătiţi să-l ridicaţi la rang de program politic în PNL. Cât despre finanţările pe care le-a acordat Consiliul Judeţean Hunedoara, vă recomand să lăsaţi tonul mai jos, pentru că partidul din care faceţi parte nu are căderea de a critica acest aspect. Cred că nu mai este nevoie să vă reamintesc modul discreţionar, lipsit de transparenţă, în care se acordau finanţările de la bugetul judeţean în cei 12 ani în care PNL a condus administraţia judeţeană. Dacă e nevoie, vă împrospătez memoria cu plăcere.
De la statutul de „om de paie” de la Finanţe, aţi ajuns „finanţistul de carton”. E un progres! Dar nu suficient pentru a vă califica să vorbiţi în numele unor oameni pe care nu numai că i-aţi înşelat, dar nu aţi făcut nimic pentru ei. Vă plac cifrele, am observat, mai ales când le învârtiţi. Încercaţi să le aşezaţi într-o ordine logică şi veţi înţelege de ce hunedorenii v-au trimis în exil la alegerile locale şi parlamentare din 2016. O pierdere pentru PNL, dar un mare câştig pentru judeţul Hunedoara!
Noi avem datoria de a îndrepta ceea ce voi aţi făcut strâmb.
Vă doresc din suflet ca, în timpul rămas până la ieşirea dumneavoastră din politică, să faceţi ceva bun pentru oameni. Dar nu cu parul! Poate aşa, cineva se va gândi să vă zugrăvească chipul pe un perete de biserică, să scăpaţi definitiv şi de acest complex.

Deputat Laurenţiu Nistor, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Hunedoara

 

Loading...

Comentarii (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Ciprian spune:

  Rugam Consiliul Judetean Hunedoara sa nu mai amane asfaltarea drumului judetean din Parang . Ce mai vrea CJH ??? Valea jiului a votat de 28 ani cu PSD !

 2. Raluca spune:

  Marele om de finante Heius, un specialist de inalta clasa. Post pastrat dupa ce a sarit din barca in barca. Un gunoi de om!

 3. Tiberius spune:

  Scrisoare deschisa, a unui tractorist ….CAP-ist….ajuns voda in jud. Hunedoara. Penibil

 4. ELIS spune:

  FELICITARI, DL DEPUTAT NISTOR, TREBUIE SA LUPTAM PENTRU ADEVAR SI DREPTATE.

 5. ELIS spune:

  FELICITARI, DL DEPUTAT NISTOR, TREBUIE SA LUPTAM PENTRU ADEVAR SI DREPTATE.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
„Cuplurile de aur” din Deva, premiate de edilul şef Florin Nicolae Oancea

Peste 100 de cupluri din Deva şi localităţile aparţinătoare, care în acest an îşi aniversează „Nunta de aur”, au fost...

Alegerile la ALDE Hunedoara mai aşteaptă

Deşi în luna mai trebuiau organizate alegeri la ALDE Hunedoara, se pare că acestea mai aşteaptă.

Întâlnire a primarului din Brad cu consulul onorific al Macedoniei

Primarul municipiului Brad, Florin Cazacu (foto stânga), a avut o întâlnire de lucru cu Consulul Onorific al Republicii Macedonia la...

Închide