Câte doze de vaccin antiCovid au fost administrate hunedorenilor

Peste 180.000 de doze de vaccin îm­po­triva COVID-19 au fost administrate în ju­deţul Hunedoara de la începutul campaniei de imunizare a populaţiei, serul produs de Pfizer fiind majoritar în ceea ce priveşte vac­cinările, arată datele furnizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

Medici de familie
Astfel, în judeţul Hunedoara au fost ad­mi­nistrate 142.328 de doze de vaccin Pfizer, 16.760 Moderna, 13.691 AstraZeneca şi 7.315 Janssen, în toate situaţiile fiind vorba despre doza 1 şi rapel.
La Centrul drive-thru deschis în parcarea unui mall din Deva au fost efectuate 16.316 doze de vaccin, iar medicii de familie implicaţi în campania de imunizare au administrat 2.950 de vaccinuri.
Echipele mobile ale DSP Hunedoara au reuşit să vaccineze 14.790 de persoane, iar în cadrul campaniilor efectuate la sediile de firme au fost utilizate 1.984 de doze.
În ceea ce priveşte acoperirea vaccinală, aceasta a fost calculată la o valoare de 20,85 la sută, la data de 5 iulie. Cele mai multe persoane vaccinate sunt în Deva (29,34 la sută), Peştişu Mic (28,46 la sută), Petroşani (26,49 la sută), Haţeg (23,79 la sută) şi Simeria (23,19 la sută). La polul opus se situează comunele Bulzeştii de Sus (4,8 la sută), Vorţa (4,38 la sută) şi Lunca Cernii de Jos (4,25 la sută).
Incidenţa cazurilor de COVID-19 calculată pentru ultimele 14 zile era, ieri, de 0,02 la mia de locuitori, în judeţul Hunedoara fiind consemnate 9 cazuri de boală. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cercetări arheologice la Sarmizegetusa Regia pentru restaurare

Adriana Năstase O campanie de cercetări arheologice se des­făşoară, în aceste zile, în cetatea dacică Sarmizegetusa Regia din Munţii Orăştiei,

Un nou proiect cu finanţare europeană în municipiul Hunedoara

Adriana Năstase A fost semnat contractul pentru întocmirea Proiectului Tehnic necesar reabilitării şi modernizării Atelierului 2 de practică din ca­drul

Începe etapa finală a Campionatelor Naţionale de atletism U18

La finalul acestei săptămâni se vor des­fă­şura la Piteşti întrecerile etapei finale din cadrul Campionatului Naţional de atletism pentru juniori

Închide