Actualitate

Cât cheltuim cu întreținerea unui maidanez

În prima lună în care un câine maidanez ajunge de pe străzi într-unul din cele șase adăposturi aflate în administrarea Asociației-Serviciul Ju­dețean pentru Ocrotirea Ani­ma­le­lor fără Stăpân (ASJOAFS) Hunedoara, costul pentru întreținerea, dar și pentru capturarea lui se ridică la aproape 700 de lei.
Nicolae Oprean, directorul SJOAFS Hunedoara, spune că, apoi, costurile scad la jumătate.
„Primăriile membre în Asociația noas­tră plătesc o cotizație de 11 lei/locuitor/an și 300 de lei pentru capturarea fiecărui maidanez. Pentru întreținerea unui cățel în adăposturile noastre se cheltuie 360 de lei pe lună”, a afirmat Nicolae Oprean, dir­ectorul ASJOAFS Hunedoara.
Reamintim că adopţia animalelor se face gratuit, este nevoie doar de o declaraţie-angajament al celui care adoptă animalul. Cererile de adopţie se pot introduce imediat ce câinele a fost cazat în adăpostul public, iar preluarea câinelui de către adoptator se poate face începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării câinelui în adăpost, dacă acesta nu a fost revendicat. În cazul în care câine­le adoptat va fi adăpostit în locuinţa adoptatorului, acesta trebuie să facă dovada existenţei unei suprafeţe locative de minimum 2,5 metri pătraţi pentru fiecare câine adoptat. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura