Câştigătorii campionatului naţional de şah online

9 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Lucian Miron (foto sus), la masculin, şi Luminiţa Cosma (foto jos), la feminin, au fost declaraţi câştigătorii Campionatului Naţional de şah online, competiţie derulată sub tutela Federaţiei Române de Şah.

Marele maestru internaţional Lucian Miron, care este şi campionul en titre al României, l-a învins în finală, cu 1,5 – 0,5, pe Maestrul Internaţional Robin Dragomirescu, confirmând astfel evoluţiile sale foarte bune din ultimii ani.
La feminin, Luminiţa Cosma, triplă campioană a României şi membră de bază a echipei naţionale, a câştigat finala cu 1,5 – 0,5 în faţa Maestrei Internaţionale Andreea-Marioara Cosman.
Competiţia s-a derulat în format de 16 jucători repartizaţi în patru grupe, urmat de meciuri eliminatorii în sferturi, semifinale şi finală. Campionatul a fost transmis în direct pe Facebook şi a beneficiat de comentariile căpitanilor echipelor naţionale, Marii Maeştri Alin Berescu (la masculin) şi Ciprian Nanu (la feminin), împreună cu invitaţii.
În această perioadă de izolare, Federaţia Română de Şah a organizat mai multe meciuri inter-ţări, atât pentru echipele de seniori cat şi de juniori şi, în funcţie de evoluţia pandemiei, şahiştii speră ca din luna iulie să poată reîncepe concursurile de şah la masă. (N. Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
„Dragostea devenilor pentru gimnastică nu se poate măsura în cuvinte“. Interviu cu antrenorul emerit Nicolae Forminte, de la lotul naţional feminin de gimnastică

Colectivul de gimnaste care compun acum echipa naţională şi tehnicienii care vor pregăti acest grup de sportive pentru viitoarele competiţii...

O veste bună: nici un pacient COVID-19 internat!

O veste excelentă vine de la Spitalul municipal din Hunedoara. Aici, nu mai este internat nici un bolnav cu noul...

Bani de la UE pentru cheltuielile cu noul virus

Deputatul PNL de Hunedoara, Lucian Heiuş (foto), a declarat recent într-o conferinţă de presă, că Uniunea Europeană suportă, printr-un program...

Închide