„Dragostea devenilor pentru gimnastică nu se poate măsura în cuvinte“. Interviu cu antrenorul emerit Nicolae Forminte, de la lotul naţional feminin de gimnastică

9 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Colectivul de gimnaste care compun acum echipa naţională şi tehnicienii care vor pregăti acest grup de sportive pentru viitoarele competiţii internaţionale au revenit pentru antrenamente în sala Centrului Naţional Olimpic de Pregătire de la Deva. O revenire la normal, cum am spune, dar dublată şi de o decizie de ultim moment luată de UEG (Uniunea Europeană de Gimnastică), privind o serie de reprogramări ale competiţiilor continentale. Aşadar, ne-am permis să aflăm mai multe amănunte de la antrenorul emerit Nicolae Forminte (foto), cel care a revenit… acasă, la Deva, cu gimnastele din lotul naţional.

Reporter: Vreau să vă întreb, dacă această decizie a Uniunii Europene de Gimnastică, cea de reprogramare a ediţiei din acest an a Campionatelor Europene de gimnastică, din luna mai în luna decembrie, la Baku, este convenabilă pentru dumneavoastră şi pentru echipa de fete pe care o pregătiţi alături de colegii de la lot?
Nicolae Forminte: Dacă ne convine sau nu, dacă avem sau nu o anumită poziţie faţă de această decizie, e mai puţin important. Important este că UEG a hotărât ca ediţia din 2020 a Campionatelor Europene să se desfăşoare totuşi, în luna decembrie. Să sperăm că lunile pe care le avem pentru pregătire vor fi suficiente ca să surmontăm handicapul prilejuit de pandemie şi de pauza forţată la care am fost supuşi. În rest, ce să spun, totul se rezumă la ce a fost până acum, muncă, muncă şi iar muncă cu sportivele care au calităţi. Nu a apărut nimic nou, pentru gimnaste, pentru mine şi pentru cei din colectivul de antrenori. Noi suntem încrezători, cu toţii, că ne vom lupta ca să facem o treabă cât mai bună.

Reporter: Cum a fost revederea cu elevele dumneavoastră, cum se simt ele după cele două săptămâni de cantonament la Izvorani?
Nicolae Forminte: Revederea fost extraordinar de exuberantă şi de fericită. Cele două săptămâni petrecute la Izvorani au fost benefice, ne-am îndeplinit obiectivele propuse, am stabilit ţintele pentru perioada următoare. Am făcut şi nişte teste de efort, superprofesioniste şi mă bucur să constat că toate gimnastele s-au situat la parametrii superlativi. Deci, noi continuăm să muncim.

Reporter: De luni sunteţi în sala de la Deva. Să considerăm că e tot mai bine aici, decât în pribegie la Izvorani?
Nicolae Forminte: Nu se pune problema de a face comparaţie între cele două centre de pregătire. Fiecare dintre aceste locaţii ne primesc şi ne asigură condiţii de pregătire, dar centrul de aici, de la Deva, este un loc special pentru noi. Aici sunt foarte mulţi oameni care ne iubesc şi ne-au susţinut în activitatea noastră şi mă bazez în continuare pe sprijinul acestora, mai ales că aici trebuie îndeplinite toate exigenţele legate de igienă şi de preîntâmpinare a unor eventuale contaminări cu acest coronavirus, care sunt foarte costisitoare. Sunt convins că voi găsi în continuare aceeaşi susţinere şi disponibilitate din partea acestora, pentru a rezolva problemele care apar în faţă colectivului de gimnaste de la Deva. Deci, dragostea devenilor pentru gimnastică şi pentru mine, în special, nu se poate măsura în cuvinte, eu ştiu că ea există şi este un imbold pentru a merge mai departe.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
O veste bună: nici un pacient COVID-19 internat!

O veste excelentă vine de la Spitalul municipal din Hunedoara. Aici, nu mai este internat nici un bolnav cu noul...

Bani de la UE pentru cheltuielile cu noul virus

Deputatul PNL de Hunedoara, Lucian Heiuş (foto), a declarat recent într-o conferinţă de presă, că Uniunea Europeană suportă, printr-un program...

Comunicat de presă al Consiliului Judeţean Hunedoara: Hunedorenii să judece singuri faptele!

Solidari cu personalul medical, cu managerii care au asigurat buna funcţionare a unităţii medicale în ultimii patru ani, convinşi că...

Închide