ActualitateFlash

Castelul Corvinilor a făcut vâlvă la Barcelona

02 castelOana Mihnea

Monumentul istoric reprezentativ nu doar pentru judeţul nostru, cât şi pentru întreaga ţară, Castelul Corvinilor de la Hunedoara, a impresionat participanţii la Târgul Internaţional de Turism IBTM de la Barcelona, care a avut loc în perioada 17-19 noiembrie. Castelul a făcut parte din standul României şi a fost dorit în pachetele turistice ale agenţiilor de profil din străinătate.

Inclus în ofertele unor mari agenţii din Europa
Târgul de la Barcelona este al treilea ca importanţă din Europa, după cel de la Berlin şi Londra. Castelul Corvinilor a bifat anul trecut participarea la târgul londonez, iar acum a venit rândul celui din Spania. Au fost prezenţi reprezentanţi din ţările Europei, dar şi din Asia, Australia sau chiar de pe continentul american. Din standul României au făcut parte 30 de expozanţi, între care majoritatea au fost agenţii de turism, două companii aeriene, iar ca şi destinaţii turistice, Primăria municipiului Hunedoara prin Castelul Corvinilor şi Primăria Cluj-Napoca.
„Beneficiile prezenţei noastre la acest târg sunt foarte mari şi cu impact pozitiv pentru viitor. Au luat contact cu noi agenţii de turism spaniole, care doresc să îşi trimită turiştii şi la castel, deoarece fac pachete pentru România. Ne-au inclus în ofertele lor şi agenţiile din Polonia sau Federaţia Rusă, cu precădere cele din ţările învecinate. Eu cred că un avataj extrem de important este acela că foarte multe agenţii româneşti, din toate colţurile ţării, au dorit să includă Castelul în pachetele lor, ne-au cerut materiale de promovare. Mai mult, am fost foarte încântaţi de faptul că românii stabiliţi în Spania au venit să ne cunoască. Au fost cazuri când au venit de la 250 kilometri distanţă doar să ne vadă. Chiar şi cei de la Consulatul României la Barcelona ne-au rugat să le lăsăm materialele noastre. Am reuşit să discutăm cu un public numeros, pentru că am fost foarte bine promovaţi de Autoritatea Naţională pentru Turism, cea care ne-a oferit gratuit standul“, a declarat Costin Tinca, directorul Castelului Corvinilor.

Planuri mari pentru anul viitor
Participarea la astfel de târguri este mai mult decât importantă pentru emblema istorică a judeţului nostru. Şi după încheierea celui de la Londra, conducerea castelului a primit numeroase cereri din partea promotorilor pe piaţa turistică. Ţinta pentru anul viitor este târgul ITB Berlin, cel mai mare din Europa. Drept rezultat al promovării permanente, numărul turiştilor care vizitează Castelul Huniazilor creşte de la un an la altul. În acest an, până la sfârşitul lunii octombrie, au fost 269.000 vizitatori, iar până la finele lui 2015, numărul lor se va apropia de cifra de 300.000.

2 comentarii la „Castelul Corvinilor a făcut vâlvă la Barcelona

  • Pacat ca in interior artefactele(aproape inexistente) lasa de dorit,camere inchise,cand cum deschise dupa placerea personalului.Cu un gospodar bun,castelul ar fi unic.

  • Ar trebui un efort mai larg pentru strangera si expunerea de artefacte ce apartin luptei romanilor pentru apararea crestinismului, lupta ce a fost sustinuta la varf si de familia Corvinilor, si de alti multi moldoveni, munteni, olteni, dobrogeni si transilvaneni. Dar si acestea ne-au fost furate(vezi multe din piesle de tezaur disparute de la cetatile dacice si culmea, mai apoi chiar din muzeul civilizatiei dacice de la Deva) apropo,s ce mai face justitia pentru asta ? Sabia de la Boiu ??) Cinste eroilor si urmasilor acestora,cinste ce o merita toti romanii ce au luptat pentru neamul romanesc! Faptul ca acum destinele romanismului se decid pe Dambovita, si nu pe taramul pe care dacii l-au ales, este vremelnic, un guvern Transilvan, Oltean sau Moldovean nu ar fi accesibil atator penali care se ascund in spatele apelor puturoase ale Dambovitei !!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura