Caravană mobilă de vaccinare împotriva Covid la Orăştioara de Sus

O echipă de voluntari formată din medici şi asistente de la Spitalul Judeţean Timi­şoara, coordonată de prof.univ. dr. Dorel Săndesc, au mers în comuna Orăştioara de Sus şi i-au vaccinat pe localnici împotriva Covid.
Vaccinarea persoanelor din această zonă a putut fi organizată în primul rând datorită ca­drelor medicale voluntare, dar şi cu sprijinul prefectului judeţului Hunedoara, Călin Marian, al Direcţiei de Sănătate Publică, Casei de Asigurări de Sănătate, Direcţiei Ju­de­ţene de Tineret şi Sport şi al primăriei Orăş­tioa­ra de Sus. Serviciul de Teleco­mu­nicaţii Speciale Hunedoara a asigurat do­tarea tehnică şi conectarea Centrului de vac­cinare la sistemul naţional. Aproape 200 de persoane s-au înscris pentru vaccinare.
„Prof. univ. dr. Dorel Săndesc, vicepre­şe­dinte al Societăţii Române de A.T.I, prorector al Facultăţii de Medicină din Timişoara, ori­ginar din comuna Orăştioara de Sus, spune că acţiunea de voluntariat pentru vaccinarea împotriva Covid-19 înseamnă un act medical important pentru persoanele din zone îndepărtate de centrele de vaccinare din oraşe. Mai mult, consideră coordonatorul ac­ţiunii, Orăştioara de Sus a fost aleasă ca prim proiect pentru judeţul Hunedoara în semn de respect faţă de oamenii printre care şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa.
Prefectul judeţului, Călin Petru Marian, este mulţumit de reuşita acţiunii de vacci­nare şi intenţionează să propună medicilor şi asistentelor din Timişoara să continue această caravană mobilă, în limita timpului avut la dispoziţie, şi în alte zone rurale în­depărtate, din judeţul Hunedoara”, se arată în comuni­catul Prefecturii Hunedoara. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare