Când vor intra în pită aleşii judeţeni şi cei din Deva şi Hunedoara

Mircea Crivăţ

După ce Tribunalul Hunedoara a validat în 15 şi 16 octombrie mandatul preşedintelui ales al CJ Hunedoara şi pe cele ale 28 dintre consilierii judeţeni, urmează să se convoace şedinţa de constituire a noului Consiliu Judeţean. Lucru posibil, deoarece nimeni nu a contestat deciziile instanţelor.
Preşedintele Laurenţiu Nistor şi cei 28 de consilieri judeţeni vor depune jurământul vineri, 23 octombrie, începând cu ora 14, în curtea Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva.
De asemenea, Judecătoria Deva a validat mandatul primarului şi pe cele a 14 dintre consilierii locali aleşi la Deva, în scrutinul din data de 27 septembrie. Condiţiile pentru ca şedinţa de constituire să aibă fiind înde­pli­nite, cei 14 consilieri locali validaţi vor depune jurământul vineri, 23 octombrie, de la ora 12, în Parcul Cetăţii din Deva, urmând ca primarul Florin Oancea să depună, la rândul său, jurământul în faţa noului consiliu local, constituit legal.
La rândul ei, Judecătoria Hunedoara a validat luni, 19 octombrie, mandatul pri­ma­rului şi pe cele ale 17 consilieri locali din Hunedoara, din cei 21 aleşi la scrutinul din septembrie. La Hunedoara, şedinţa de con­stituire a noului consiliu local se va desfă­şura luni, 26 octombrie, de la ora 16, în curtea Castelului Corvinilor. Acolo vor depune jurământul cei 17 consilieri validaţi în aceas­tă etapă, după care acelaşi lucru îl va face şi Dan Bobouţanu, primarul reales al muni­cipiului.
Şedinţele de constituire ale consiliului judeţean şi ale celor locale se desfăşoară în aer liber, deoarece în contextual pandemiei cu Covid-19 este interzis ca în interior să fie prezente mai mult de 25 de persoane.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.