Sport

Campionatul Naţional de Karate Tradiţional Fudokan

Nicolae Gavrea

Peste 200 de sportivi reprezentând 16 cluburi din partea de vest a României au participat la finalul de săptămână la Campionatul National de Karate Tradiţional Fudokan pentru copii, cadeţi, juniori, tineret şi seniori – Zona Ardeal, etapă organizată de către CS Ronin, la Sala Sporturilor din Deva. Competiţia de la Deva a fost una deosebit de spectaculoasă, deoarece a permis calificarea sportivilor la finala naţională programată la Iaşi.

Dintre sportivii cluburilor din judeţul Hunedoara s-au evidenţiat cei de la CS Budo Kurai Samurai Hunedoara, pregătiţi de Janos Simo. Astfel, Andrei Ţăr şi Daria Pascu (locul I la juniori embu mixt), Victor Iancu (locul I la kumite cadeţi), Darius Fedorciuc (locul I la Jiyu Ippon kumite individual), Alexia Muntean (locul I la kata copii I), Daria Pascu (locul II junioare kata individual, locul III la kumite şi la fuguko), perechea Sabrina şi Darius Fedorciuc (locul II la embu mixt copii), echipa alcătuită din Ştefan Popa, Alexandru Anghel şi Darius Fedorciuc (locul III la Jiyu Ippon kumite copii), Andreea Boşorogan (locul III la Jiyu Ippon kumite copii) au obţinut rezultate care le vor permite participarea la întrecerile de la Iaşi.
De la clubul CS Ronin Deva vor participa la finala de la Iaşi şi sportivele Rebeca Cismaşiu (cea care a avut o evoluţie apreciată la kata individual cadeţi) şi Renate Andrei (cu rezultate notabile la kata individual copii).
De menţionat modul deosebit în care s-au derulat întrecerile de la Deva, cu sprijinul nemijlocit al multiplului campion mondial şi european, Mircea Popa, care deşi a fost acum arbitru, a coordonat foarte bine echipa care s-a ocupat de organizarea întrecerilor de la Sala Sporturilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.