Campionatul Ligii 1 de fotbal se poate disputa în Antalya!

23 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Oficialii FR Fotbal au înaintat propunerea ca echipele să se pregătească o perioadă în Turcia, înainte de a relua campionatul intern, iar reprezentanţii cluburilor şi oficialii LPF au fost de acord cu ideea lansată miercuri în cadrul videoconferinţei.

Toate echipele din Liga 1 ar urma să efectueze trei săptămâni de pregătire centralizată în Turcia, apoi, după perioada de antrenamente, s-a luat în calcul varianta ca meciurile rămase din actualul sezon, din Liga 1, să se joace în Turcia, dacă situaţia pandemiei de coronavirus din ţara noastră nu se va ameliora până la data reluării campionatului.
Astfel, Liga 1 ar trebui să se reia pe 6 iunie şi să se încheie pe 26 iulie. Au mai rămas de disputat opt etape de play-off şi 12 etape de play-out.
Cât despre Cupa României, turul semifinalelor ar urma să înceapă pe 24 iulie, respectiv returul pe 15-16 iulie, iar marea finală pe 29 iulie, totul cu respectarea termenului impus de UEFA (20 iulie) pentru anunţarea echipelor participante în cupele europene, dar mai ales pentru încasarea ultimei tranşe pe acest an din drepturile TV, care a devenit extrem de necesară, în condiţiile crizei.
La videoconferinţa organizată de LPF, cluburile din Liga 1 au luat în calcul varianta ca ultimele opt etape din play-off şi cele 12 runde rămase din play-out să se dispute în Turcia, în Antalya, unde de obicei îşi efectuează stagiul de pregătire de iarnă formaţiile din România, propunerea fiind agreată de majoritatea echipelor, deoarece Antalya este neafectată de coronavirus şi în Turcia starea de urgenţă a fost ridicată. Mai mult, preţurile nu au crescut, în condiţiile în care turismul a fost blocat de pandemie, multe din pachetele all-inclusive pentru această perioadă fiind anulate, aşadar locuri există suficiente în resorturi.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Scandal în handbalul românesc

Un nou scandal s-a iscat în handbalul românesc după ce Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal s-a reunit...

Atacată de vecin

O femeie de 51 de ani din Petroşani a alertat Poliţia după ce a fost atacată de un vecin de...

Hunedoreancă lovită pe trecerea de pietoni

Şoferul vinovat de accident are 31 de ani şi este din Teliucu Inferior. Potrivit poliţiştilor, accidentul a avut loc pe...

Închide