Scandal în handbalul românesc

23 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Crina Pintea (S) si Cristina Neagu (D), de la nationala de handbal feminin a Romaniei, in partida contra selectionatei Spaniei din cadrul Campionatului European de handbal, disputat la Nancy, marti, 11 decembrie 2018. © FOTO: Sorin Pana / Sport Pictures

Nicolae Gavrea

Un nou scandal s-a iscat în handbalul românesc după ce Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal s-a reunit într-o videoconferinţă pentru a lua o decizie în privinţa sezonului 2019-2020.

Cu 10 voturi „pentru“ şi patru „împotrivă“ s-a hotărât că Ligile Naţionale se vor relua, conform variantelor propuse de Federaţia Română de Handbal, adică Ligiile Naţionale de Handbal se vor relua începând cu 31 mai. De remarcat că Gheorghe Tadici, Sorin Dinu şi Jean Mateescu, trei membri marcanţi din handbalul românesc, nu au fost prezenţi la această discuţie.
Întrecerile competiţiilor interne vor fi îngheţate numai dacă Starea de Urgenţă va fi prelungită după data de 14 mai, iar o decizie finală va fi luată pe 17 mai.
Sezonul la feminin ar urma să fie deschis în 5 iunie, cu cele două sferturi de finală rămase de disputat din Cupa României. La masculin, primele jocuri ar urma să fie disputate în 31 mai, cu restanţele AHC Potaissa Turda – CS Dinamo Bucureşti şi SCM Poli Timişoara – CS HC Buzău 2012.
La feminin mai sunt de disputat şapte etape plus turneul Final Four al Cupei României. La masculin mai sunt programate încă trei etape plus turneul Final Four al Cupei României. Nu se va mai juca play-off şi play-out.
Chiar dacă reprezentanţii cluburilor cu care s-a discutat s-au pronunţat pentru încheierea sezonului acum, membrii Consiliului de Administraţie au votat însă faptul ca sezonul să se reia şi să se închidă până la data de 30 iunie.
Reacţiile au fost vehemente în lumea handbalului. Varianta de a îngheţa campionatul actual nu a existat pe ordinea de zi, iar propunerile cluburilor nu au coincis însă şi cu decizia membrilor Consiliului de Administraţie. Decizia FR Handbal este contestată şi de jucători. Cei mai mulţi nu acceptă hotărârea şi se gândesc la boicotarea finalului de sezon, deoarece mulţi se tem de accidentări dacă vor intra pe teren la scurt timp după ce vor relua antrenamentele. Plus că nu este cert că toată lumea va putea începe pregătirile pe 15 mai.
Testele pentru Covid-19 nu vor fi obligatorii, se vor efectua doar dacă Guvernul sau o altă autoritate vor solicita acest lucru, dar obligatorii vor fi însă controalele medicale.
Mai mult, TVR a suspendat contractul cu Federaţia Română de Handbal după ce sezonul a fost înterupt, postul public achitând doar 200.000 de euro din cei 400.000 de euro iar în cazul în care Ligile Naţionale îşi reiau activitatea, atunci contractul este repus pe tapet şi poate fi onorat într-o mare măsură.
În Europa, mai multe federaţii naţionale importante au anunţat deja finalul sezonului, ultimele dintre acestea sunt Germania şi Croaţia, prin deciziile adoptate recent.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Atacată de vecin

O femeie de 51 de ani din Petroşani a alertat Poliţia după ce a fost atacată de un vecin de...

Hunedoreancă lovită pe trecerea de pietoni

Şoferul vinovat de accident are 31 de ani şi este din Teliucu Inferior. Potrivit poliţiştilor, accidentul a avut loc pe...

Infectaţi cu coronavirus la Centrele de îngrijire Păclişa

Un număr de 15 persoane au fost depistate pozitiv la noul virus în cele trei Centre de Îngrijire şi Asistenţă...

Închide