Argentina se retrage din organizarea Cupei Mondiale de Rugby din 2027

23 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Guvernul Argentinei, ţară care a depus dosarul de candidatură pentru organizarea turneului Cupei Mondiale din 2027, prin vicepreşedintele World Rugby, argentinianul Agustin Pichot, a anunţat că se retrage din această competiţie.

„Am avut o rundă de discuţii cu Australia şi am ajuns la concluzia că nu este bine pentru noi să concurăm cu partenerul nostru. Deci, am decis să lăsăm Australia să candideze, pentru că ei au un proiect mai puternic”, a spus Pichot. Federaţia argentiniană de rugby nu a făcut deocamdată nici un comentariu legat de acest subiect. Agustin Pichot şi-a anunţat săptămâna aceasta candidatura la preşedinţia federaţiei internaţionale, World Rugby, împotriva actualului conducător al acestui for, Bill Beaumont.
În urma retragerii din cursă a Argentinei, Australia este principala favorită în cursa pentru ediţia 2027 a Cupei Mondiale, de a cărei organizare este interesată şi Rusia, dar World Rugby urmează să aleagă ţara gazdă în cursul anului următor. Ediţia din 2023 se va desfăşura în Franţa.
Totodată, competiţia Six Nations s-ar putea transforma în Turneul cu şapte sau opt echipe, dar România şi Georgia nu sunt luate în calcul nici de această dată cu şanse de a fi invitate în competiţie. (N. Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Campionatul Ligii 1 de fotbal se poate disputa în Antalya!

Oficialii FR Fotbal au înaintat propunerea ca echipele să se pregătească o perioadă în Turcia, înainte de a relua campionatul...

Scandal în handbalul românesc

Un nou scandal s-a iscat în handbalul românesc după ce Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal s-a reunit...

Atacată de vecin

O femeie de 51 de ani din Petroşani a alertat Poliţia după ce a fost atacată de un vecin de...

Închide