Sport

Campionatul European Indoor la tir cu arcul

O delegație de 13 sportivi din țara noas­tră participă în această perioadă la Cam­pio­natul European Indoor la tir cu arcul, competiție organizată în localitatea Lasko din Slovenia. Sportivii români vor evolua la trei discipline: arc olimpic – individual și echipe, compound – individual și echipe și barebow – individual.

Ce performanță vor să obțină
În probele masculine concurează Mario Țîmpu (arc olimpic – juniori), Tamas Moreh și Denis Habian (arc olimpic – cadeți), de la SCM Deva, Vlad Teodor CSM Bacău- com­pound – juniori), Florin Mirel Judea (SCM Deva) și Rareș Alexandrescu (CSS U) (com­pound – cadeți), Adrian Vlase (CSM Iași -barebow – juniori) și Gheorghe Hangan (Deka barebow – seniori).
La feminin, România va fi reprezentată de Mădălina Amăistroaie (CSS Rădăuți), cea care a participat și la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar și de Beatrice Miklos (foto), legi­ti­mată la SCM Deva.În competiția feminină vor mai evolua și Anda Halus (CSS Rădăuți) înscrisă la arc olimpic – juniori, Andreea Albu (com­pound – cadeți) și Elena Topliceanu (bare­bow – juniori), ambele legitimate la CSSU.
Speranțele delegației României sunt pentru o clasare pe locurile 1-4.
Ioana Covaliu (antrenor la lotul României) a declarat înainte de plecarea delegației: „Mergem după mult timp la o competiție Indoor. Ținând cont de faptul că pandemia ne-a privat de posibilitatea de a concura, suntem pregătiți și mergem clar cu intenția de a realiza cifrele pe care le tragem în antrenament.”
„Echipa este mixtă, cu sportivii care au experiență vastă la acest nivel, dar staff-ul tehnic a decis să completeze efectivul lotu­lui cu cadeți, pe care să îi promoveze la o cate­gorie superioară. Totodată, acest con­curs este important pentru sportivii din ulti­mul an de juniorat, considerat apogeul de nivel de performanță la această categorie”, a adăugat Ioana Covaliu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura