Sport

Gabriela Ruse, victorie importantă în Dubai

Gabriela Ruse (foto) (24 de ani, 59 WTA) e pe val, în Dubai! După trei victorii în minimum de seturi, în calificări, ieri, a obţinut un rezultat magnific, în faţa unei adversare de Top 5 mondial. Românca a reuşit o revenire magnifică, în decisiv, când totul părea pierdut!

S-a redresat
Gabriela Ruse face un turneu memorabil, în Dubai Tennis Championships 2022! Pornind din calificări, unde a trecut, pe rând, de Gasanova (155 WTA), Paolini (46 WTA) şi Tomljanovici (39 WTA), fără set pierdut, românca a atins cea mai bună clasare din carieră. În duelul cu Paula Badosa (Spania, 24 de ani, 5 WTA), una dintre cele mai bune jucătoare din circuitul feminin din ultimele sezoane, Ruse a arătat un joc încântător. Şi, în nici un moment, nu s-a lăsat intimidată de faptul că avea în faţă o adversară de Top 5 mondial. În primul set, Ruse a „decolat“ la scorul de 3-3. Pentru că a luat următoarele trei game-uri, lăsând-o pe Badosa fără replică: 6-3 în 44 de minute. Setul doi a fost sufocant, pe muchie de cuţit! Dovadă că s-a şi mers pe serviciu, fără nici un break până la 4-4. La acest scor, sportiva din România a realizat break-ul, la 15 (5-4). Imediat însă, iberica de 24 de ani a revenit cu un re-break, tot la 15 (5-5). Iar demonstraţia de forţă a lui Badosa a continuat, cu un game alb: 6-5. Chiar dacă Gabriela s-a mai redresat, în game-ul următor, şi a avut 30-15 pe serviciul propriu, Badosa a obţinut încă un break pentru a închide setul: 7-5 în 55 de minute. Decisivul a fost, pur şi simplu, incredibil! Pentru că Badosa s-a dus la 4-1, însă de aici a început revenirea fantastică a Gabrielei! Care a luat game după game şi şi-a tranşat victoria electrizantă: 6-3, 5-7, 6-4, după două ore şi 28 de minute.
Pentru Ruse, urmează un duel în turul II, cu Simona Halep (30 de ani, 23 WTA). Meciul se va juca astăzi. Halep şi Ruse s-au întâlnit de două ori până acum.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.