Campionatele naţionale de atletism pentru seniori şi tineret

Nicolae Gavrea

Campionatele Naţionale de atletism rezervate seniorilor şi tineretului, care s-au desfăşurat pe Stadionul Nicolae Dobrin din Piteşti, au reunit 377 de sportivi (din care 157 la feminin şi 220 la masculin), reprezentând 99 de cluburi din ţară, fiind ultima.. speranţă pentru unii dintre participanţi, ca să prindă un bilet de avion spre Berlin, acolo unde începând din 5 august se vor desfăşura întrecerile Campionatelor Europene pentru seniori.

Pentru noi, „capul de afiş” a fost proba feminină de săritura în lungime, iar duelul pretendentelor la titlul naţional a oferit spectatorilor un show pe cinste. Alina Rotaru (CSM Bucureşti) a avut mai multe încercări de „zile mari” şi a câştigat cu 6,72 m, ceea ce reprezintă cea mai bună performanţă personală din acest sezon şi ne dă speranţe la rezultate de top la europenele de la Berlin. Obosită după cele două curse de 100 m din prima zi a competiţiei (încheiate cu rezultate excelente – 11.55 iar în finală 11.69), Florentina Marincu Iuşco (CNS. Cetate Deva) a încheiat competiţia pe locul secund cu o săritură care a măsurat 6.48 m (şi medalie de aur la categoria tineret) iar Angela Moroşanu (CSM Bucureşti) şi-a adjudecat bronzul, cu 6,22 m.
Deveanca aduce acasă trei medalii, una de aur şi două de argint, la 100 m şi la săritura în lungime, dar promite o revanşă de podium la Berlin. În aceeaşi probă, săritura în lungime, junioara Giorgiana Timu (CNS Cetate Deva) a încheiat pe locul IX la general.
La 10.000 de metri, Denisa Bota (foto), de la CNS Cetate Deva, a încheiat, proba pe locul VI în clasamentul general, dar a urcat pe podiumul de premiere la categoria tineret şi se întoarce acasă cu o medalie de bronz la această probă. Antonia Irimia, de la SCM Deva, a urcat pe podiumul de premiere la prăjină feminin, cucerind medalia de bronz, la senioare şi locul II la categoria tineret cu o săritură care a măsurat 3.80 m.
Claudia Maria Florea (SCM Deva) a urcat pe podiumul de premiere la 800 m cucerind medalia de bronz, clasându-se după veteranele Claudia Bobocea şi Florentina Pierdevară.
Răzvan Deliu (SCM Deva) nu are contracandidat la medalia de aur la săritura cu prăjina, probă pe care o domină de mai mulţi ani şi pe care a câştigat-o şi la această ediţie, dar cu o performanţă mai puţin… performantă, 4.80 m.
A fost ultima mare competiţie a acestui sezon. Urmează competiţii internaţionale şi apoi din toamnă calificări pentru mondialele din 2019 şi pentru Olimpiada din 2020 de la Tokyo.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.