Adrian Costache, antrenor principal la Ştiinţa Petroşani

Nicolae Gavrea

Conducerea echipei de rugby Ştiinţa Petroşani, componentă a celui de-al doilea eşalon valoric al rugby-ului românesc, anunţă noutăţi importante pentru viitorul sezon competiţional 2018 – 2019.
Adrian Costache a fost numit antrenor principal. El va fi ajutat din postura de antrenor secund de Alexandru Lupu, care va rămâne şi jucător. Adrian Costache este un fost component al echipei din Petroşani din perioada de glorie a clubului, de două ori câştigător al Cupei României cu Ştiinţa.

Ştiinţa îşi va relua pregătirile astăzi, termenul limită de înscriere în Divizia Naţională de Seniori (DNS) fiind 31 iulie, iar cluburile din acest eşalon trebuie să îşi exprime şi opţiunile pentru una dintre cele două variante competiţionale propuse de Biroul Federal al FRR: campionat clasic cu tur – retur şi play-off sau două serii de câte şase echipe pe criterii geografice, tot cu play-off la final.
“Vom avea multe noutăţi la echipă, începând cu antrenorul şi terminând cu nume de jucători. Avem un antrenor care s-a identificat cu echipa Ştiinţa, în plus, Adrian Costache este şi fost antrenor de lot naţional de juniori. De asemenea, mă bucur că am reuşit să îi păstrăm în lot pe jucătorii Lucan şi Gherasim, componenţi ai lotului naţional de juniori al României. Am mai păstrat în lot 12 – 13 jucători din sezonul trecut şi vor mai veni alţi opt, viitori studenţi la Petroşani. Anul trecut am avut un lot mai subţire şi în momentul în care s-au accidentat jucători, nu am avut înlocuitori. În noul sezon ne propunem să avem un lot format din cel puţin 26 de rugby-şti, pentru a evita astfel de probleme. Avem planuri cu Ştiinţa, cu toate că în sezonul care vine nu avem ca obiectiv promovarea. Dacă va fi cu un campionat cu două serii, atunci dorim să ne clasăm între primele trei echipe”, a declarat Eduard Edelhauser, prorectorul Universităţii Petroşani, instituţie care patronează echipa de rugby din Valea Jiului.
Sezonul pentru echipele din Divizia Naţională de Seniori va începe cu deja tradiţionalul Campionat Naţional de Rugby în 7, cu trei turnee programate în datele de 25 august, 1 septembrie şi 9 septembrie. Locaţiile urmează a fi stabilite după înscrierea echipelor şi dorinţa acestora de a organiza aceste turnee.
Începând cu sezonul competiţional 2018 – 2019, Divizia Naţională de Seniori şi Divizia A (fostul al treilea eşalon valoric) au fost comasate într-o singură competiţie, care ar urma să adune la start 12 formaţii. Cele patru echipe rămase la finele sezonului trecut în Divizia A (pe parcurs s-a retras Dinamo II Bucureşti), RC Griviţa Bucureşti, CS Sportul Studenţesc Bucureşti, CS Municipal Sibiu şi CS Mănăştur, au fost urcate în Divizia Naţională, unind astfel cele două divizii într-una singură. Tot în Divizia Naţională de Seniori umează să mai evolueze şi CS Politehnica Iaşi, retrasă din Superligă după turul de campionat, şi echipa din Gura Humorului, oraş care a activat până acum doar la nivel de juniori.
Sistemul competiţional cu serii geografice va arăta astfel: Grupa “Centru Nord” – Politehnica Iaşi, Ştiinţa Petroşani, CS UAV Arad, CSM Suceava, CS Mănăştur, CSŞ Gura Humorului; Grupa “Centru Sud”- CS Năvodari, RC Bârlad, RCM Galaţi, Griviţa Bucureşti, Sportul Studenţesc Bucureşti, CS Municipal Sibiu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.