Campionatele Mondiale de Gimnastică pentru Juniori

Nicolae Gavrea

La finalul săptămânii viitoare, în Audi Arena din localitatea ungară Gyor, se vor desfăşura întrecerile primei ediţii din cadrul Campionatelor Mondiale de Gimnastică pentru Juniori, o nouă competiţie introdusă în calendarul internaţional de către Federaţia Internaţională şi care a fost iniţiată pentru a permite gimnaştilor din noua generaţie să se rodeze în concursurile internaţionale.

Delegaţia României va fi condusă de fostul arbitru internaţional Dănuţ Grecu, iar team-managerul echipei este secretarul general al federaţiei, Virginia Opriţan. Ne vor reprezenta la acest prim campionat mondial gimnaştii din noul val, cei care anul viitor vor participa la europene şi în 2024 la Jocurile Olimpice. La masculin, echipa este formată din Raul Şoica, fraţii Gabriel şi Robert Burtănete şi Nicolae Bera, antrenorii fiind Cornel Burduhosu şi Adrian Meleancă, iar arbitru Eugen Cătean.
În întrecerile feminine, pentru România vor evolua Antonia Duţă, Silviana Sfiringu şi Daniela Trica, ele fiind însoţite la Gyor de antrenorii Florin Cotuţiu şi Liliana Cosma, iar arbitră, este Angela Cacovean.
Competiţia se va desfăşura în formatul general cu întreceri pe echipe, individual compus şi finale pe aparate, gimnaştii din România având acum posibilitatea să afle nivelul mondial la care se găsesc în acest moment, atât la fete, cât şi la băieţi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare