Campionatele Europene de Atletism de la Berlin

Nicolae Gavrea

România este reprezentată la Campionatele Europene în aer liber de cei mai buni atleţi ai momentului. Una dintre cele mai numeroase delegaţii de atletism la un campionat european din ultimii ani poartă speranţele României la medalie.

Un număr de 36 de atleţi (18 la masculin şi 18 la feminin) vor reprezenta România la cea de-a 24-a ediţie a Campionatelor Europene în aer liber, programate să se desfăşoare în perioada 7-12 august, la Berlin. Organizatorii promit anul acesta un spectacol de anvergură, promovarea evenimentului începând încă de anul trecut.
Vă reamintim că 2018 este primul an în care este promovat conceptul de Campionate Europene multi-sport, un eveniment care, la fiecare patru ani, reuneşte Campionatele Europene existente ale unora dintre cele mai importante sporturi ale continentului. Ediţia inaugurală din 2018 va fi organizată de oraşele-gazdă din Glasgow, Scoţia (Campionatele Europene de gimnastică, nataţie, ciclism, canotaj, golf şi triatlon) şi Berlin, Germania (Campionatele Europene de Atletism în aer liber), ambele între 1 şi 12 august.
Delegaţia României din acest an participă astfel la un eveniment istoric, de maximă importanţă, o întrecere care vrea să spargă toate recordurile, numai la Campionatele Europene de Atletism în aer liber (7-12 august) fiind deja vândute peste 250.000 de bilete.
Numeroşii atleţi români care şi-au îndeplinit baremul la aceste campionate ne dau speranţa că vom obţine cel puţin o medalie şi că vom reuşi să avem câteva prezenţe notabile în finale.
„Sunt mândru şi onorat în acelaşi timp că pot fi alături de atleţi şi antrenori de excepţie care confirmă valoarea şcolii româneşti de atletism. Baremurile de calificare nu au fost deloc facile şi, cu toate acestea, iată că avem 36 de sportivi calificaţi la cea mai importantă competiţie europeană de atletism! Sper ca momentul Berlin 2018 să ne aducă din nou gustul victoriei şi să devină momentul în care se vor naşte cu adevărat noi staruri ale atletismului românesc”, a declarat Florin Florea, preşedintele Federaţiei Române de Atletism.
Calificările la Campionatele Europene de Atletism de la Berlin au avut loc chiar şi la recent încheiatele Campionate Naţionale de Atletism, unde, datorită nivelului înalt al competiţiei, „au prins” drumul spre Berlin încă câţiva atleţi foarte bine pregătiţi. Reamintim că printre atleţii români prezenţi la Berlin se numără şi deveanca Florentina Marincu Iuşco (foto), singura sportivă din judeţul nostru inclusă lotul României la aceste campionate europene.
Nu putem să nu remarcăm că anul acesta echipa României aliniază la start, pentru prima dată, trei ştafete în cele mai spectaculoase probe atletice: 4×400 m masculin, 4×400 m feminin şi 4×100 m masculin.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.