Calea ferată Simeria-Petroşani a împlinit 150 de ani

Maximilian Gânju

CFR marchează evenimentul atât la Simeria, cât şi în Valea Jiului, la Petroşani. Traseul dintre Petroşani şi Simeria este una dintre cele mai vechi rute de cale ferată din România, dar şi una dintre cele mai importante


Pe parcursul a două zile, în 28 şi 29 august, o serie de evenimente sunt programate în staţiile CF Simeria, Subcetate şi Petroşani, acţiuni în cadrul cărora vor fi înmânate diplome de merit, va fi dezvelită o placă aniversară la Simeria, şi vor fi lansate o monografie şi un film documentar.
În staţia Petroşani, pe lângă alte acţiuni, va fi şi un tur ghidat al patrimoniului feroviar din mun­i­cipiul Petroşani, cu înregistrare prealabilă şi por­nire de pe peronul gării. Pe 29 august, tot la Pe­troşani, doritorii vor putea participa la cele trei expoziţii din incinta staţiei Petroşani, dar şi să par­ticipe la o piesă de teatru în reprezentaţia Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroşani. Evenimentul este organizat de CENAFER, Urban Lab Valea Jiului şi Centrul Cultural şi de Creaţie al oraşului Simeria, în parteneriat cu Teatru Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroşani şi susţinut de Primăria Oraşului Simeria şi Primăria municipiului Petroşani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare