Au început lucrările la reţeaua de gaz metan de la Bârcea Mică!

26 august 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Am demarat lucrările de introducere a ga­zului metan în localitatea Bârcea Mică, o lu­crare aştep­tată de mulţi ani de către localnici.
Proiectul prevede realizarea a 4,2 kilometri de reţele de gaz pe străzile: Câmpului, Cernei, Dealului, Porumbei, Scurtă, Văii şi Iazului, pentru locuitorii acestui sat care aparţine administrativ de municipiul Deva.

Racordarea se va face din conducta de gaz metan existentă în satul Cristur, care va fi extinsă şi va subtraversa calea ferată. Vom înlocui un tronson de 176 de metri din conducta de la Cristur, acest lucru fiind necesar pentru a putea realiza extinderea şi pentru a continua lucrările de distribuţie a gazului metan în satul Bârcea Mică.
Executantul acestei lucrări de investiţii este autorizat ANRE atât pentru lucrări de proiectare, cât şi de execuţie de acest gen.
De investiţia în reţeaua de gaz metan vor bene­ficia cei peste 260 de locuitori ai satului Bârcea Mică, dar şi câteva societăţi comerciale aflate pe raza acestei localităţi.
Valoarea totală a investiţiei (cu TVA) este de 1.656.988,41 lei (proiectare şi execuţie). Ter­menul de execuţie este 12 luni.
Bârcea Mică este singura localitate aparţ­i­nătoare municipiului Deva care nu a beneficiat până acum de această utilitate publică.
Locuitorii au solicitat ani la rând primăriei să in­troducă gazul metan, dar nu s-a realizat nimic până acum.
Împreună cu echipa de la primărie am găsit soluţia, am răspuns solicitării cetăţenilor, proiectul a fost pregătit în cele mai mici detalii şi vom în­deplini această dorinţă importantă a locuitorilor din Bârcea Mică.

Nicolae-Florin Oancea, primarul Municipiului Deva

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Calea ferată Simeria-Petroşani a împlinit 150 de ani

Maximilian Gânju CFR marchează evenimentul atât la Simeria, cât şi în Valea Jiului, la Petroşani. Traseul dintre Petroşani şi Simeria...

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

În ciuda promisiunilor de a aduce câteva mii de voturi pentru un politi­cian, zăngănitul de cătu­şe se aude din ce...

Bulina neagră

Ioan Petru Demean, tânăr din comuna Băiţa Pentru că, fiind condamnat pentru că a violat fetiţă în vârstă de opt...

Închide