FlashPolitica si administratie

Primarul Silviu Nan, omul căruia, de 20 de ani, locuitorii comunei Gurasada îi acordă încrederea şi speranţele lor

Sorina Popa

Primarul Silviu Nan (foto) conduce comuna Gurasada de cinci mandate. Oamenii au avut încredere în el şi i-au acordat votul de 20 de ani. Dar, ce-l face pe Silviu Nan, atât de iubit de locuitorii co­munei Gurasada?

Le mulţumeşte consilierilor locali, dar şi locuitorilor comunei
Cu toate că este un munte de om, acesta este o persoană blajină. Întotdeauna are o vorbă bună, iar dacă eşti la ananghie, tot el sare în ajutor şi rezolvă problemele. Una peste alta, Silviu Nan este un primar de pus la rană. Cinci mandate înseamnă 20 de ani de primărie. De la un mandat la altul, comuna s-a dezvoltat. Gurasada este o comună desprinsă parcă din poveşti. Locuri superbe, oameni harnici şi primitori.
Primarul din Gurasada este şi un om de echipă. „Nu aş fi putut face nimic, şi spun asta cu cea mai mare responsabilitate, fără sprijinul aleşilor locali, al tuturor con­silierilor locali. Am reuşit să ducem la bun sfârşit multe, foarte multe proiecte. Asta, şi cu ajutorul locuitorilor comunei noastre, cărora le mulţumesc că au înţeles atunci când sunt lucrări de infrastructură, au avut răbdare să le terminăm, au înţeles că muncim pentru ca viaţa lor să fie mai bună, tot mai bună în fiecare zi”, a spus Silviu Nan, primarul comunei Gurasada.

Dispensar cu reparaţii capitale, apă la Câmpuri Surduc
Primarul Silviu Nan vine acum, în prag de campanie electorală, şi prezintă unele din proiectele sale din mandatul 2016-2020.
Sunt lucrări de infrastructură, investiţii le­gate de domeniul Sănătăţii, pentru Edu­ca­ţie, pentru ridicarea nivelului de trai al lo­cui­to­rilor comunei Gurasada, în reabili­tarea dru­murilor din zonă, alimentare cu apă şi canalizare.
Astfel, din bugetul local a început reabilitarea dispensarului medical (foto1) din comună, lucrările ridicându-se la suma totală de 280.000 de lei. Acestea vor fi finalizate în scurt timp. Imobilul avea ne­voie de reabilitare pentru ca pacienţii să beneficieze de un dispensar pe măsură.
Un alt proiect de investiţii dus la finalizare în Gurasada este cel de extindere alimentare cu apă în satul Câmpuri Surduc, unul dintre cele 11 sate ale comunei. Este vorba de o lucrare de aproape 500.000 de lei, una extrem de importantă pentru sătenii de aici.
Locuitorii din satul centru de comună au solicitat în repetate rânduri o capelă modernă. Şi, primarul Nan a reuşit să ri­dice o capelă în satul Gurasada, finanţată din bugetul local. Noua capelă (foto2) a costat 346.200 de lei şi este terminată. Pe de altă parte, podul peste pârâul Gurasada (foto3), din satul Cărmăzăneşti, a fost reabilitat cu fonduri de la bugetul local.

Modernizări la primărie, la şcoli şi grădiniţe
Aşa cum îi stă bine unui gospodar, pri­marul comunei Gurasada, Silviu Nan, are în plan şi modernizarea sediului instituţiei pe care o conduce. Autorizaţia de constru­ire în acest sens a fost deja eliberată. Au fost atrase fonduri europene, proiectul tehnic aflându-se la AFIR la verificat.
Dar gospodarul şef din Gurasada nu i-a uitat nici pe elevi şi dascăli. Astfel, a fost modernizată şcoala primară (foto 4) şi gră­diniţa din satul Câmpuri Surduc, şi şcoala gimnazială şi grădiniţa din satul centru de comună. Este un proiect pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi are o va­loare de peste 500.000 de lei. Lucrările la aceste obiective au fost încheiate.

Infrastructura rutieră din comună, pusă la punct
Infrastructura rutieră (foto5) a Gurasadei a suferit îmbunătăţiri majore. Lucrările
s-au derulat prin PNDL, investiţia „Drumuri vicinale şi străzi în comuna Gurasada, pe tronsoane din satele Gurasada, Câmpuri Surduc, Câmpuri de Sus, Ulieş, Runcşor, Boiu de Sus, Cărmăzăneşti” ridicându-se la aproape 4,5 milioane de lei. Suma este una importantă, dar sunt multe străzi şi drumuri comunale care aveau nevoie de reparaţii. Un alt proiect de infrastructură rutieră se referă la modernizarea mai multor drumuri comunale din Gurasada, tot prin PNDL şi care are o valoare de aproximativ 530.000 de lei.
Mai reamintim că Silviu Nan şi consilierii locali din Gurasada au finanţat şi lăcaşurile de cult din comună.
Aşadar, acestea sunt câteva din reali­zările primarului Silviu Nan şi a echipei sale în acest mandat. Proiectele merg mai departe, primarul din Gurasada fiind de­terminat să continue dezvoltarea comunei. Pe bună dreptate, la Gurasada se poate spune că omul sfinţeşte locul. Iar dacă primarul Silviu Nan nu ar fi existat, ar fi trebuit inventat.

One thought on “Primarul Silviu Nan, omul căruia, de 20 de ani, locuitorii comunei Gurasada îi acordă încrederea şi speranţele lor

  • Si ti-ai angajat ginerele la apa prod trantor sef, pe salar baban

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.