Bunurile confiscate de Fisc n-au trecere pe piaţa din judeţ

Cristina Ghenea

Sute de apartamente, spaţii comerciale, hale, magazii, ateliere, restaurante şi terenuri au fost puse sub sechestru de reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Finanţe în primele nouă luni ale acestui an. Nici 2 la sută dintre acestea, însă, nu au fost valorificate până acum.
Potrivit situaţiei întocmite de Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Hunedoara cu privire la bunurile sechestrate până la sfârşitul lunii septembrie, 352 de imobile – clădiri sau terenuri – au fost scoase la vânzare pentru a recupera datoriile unor contribuabili. Valoarea totală a imobilelor a fost evaluată la 66.290.238 lei, în timp ce creanţele acumulate de la proprietarii acestora ating suma de 661.725.219 lei. Printre imobile se numără nu doar apartamente şi sedii de societăţi comerciale, ci şi garaje, ateliere, magazii, hale, fabrici şi diverse terenuri de pe raza întregului judeţ. Doar în 26 dintre aceste cazuri, sechestrul a fost ridicat, după ce proprietarii şi-au achitat datoriile, restul fiind încă scoase la vânzare. Clienţii, însă, întârzie să apară.
Din toate cele 352 de bunuri imobile puse sub sechestru de Fiscul din judeţ, doar patru au fost valorificate. Este vorba despre două spaţii comerciale, o benzinărie şi un spaţiu de 55 de metri pătraţi, care au costat, în total, 545.856 lei. Direcţia Judeţeană de Finanţe a mai încasat, însă, în acelaşi interval de timp, şi o sumă de peste 82 milioane lei, bani proveniţi din plăţile efectuate de debitori după înfiinţarea sechestrului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Divizaţi, maghiarii riscă să nu intre în parlament

Aşa cum era de aşteptat, UDMR riscă să nu treacă de pragul electoral şi să nu acceadă în Parlament, din...

Calea dreaptã

Pe 9 decembrie 2012, este data alegerilor parlamentare din România. Este o întâlnire decisivă între politicieni şi electorat, pentru viitorul...

Bulina neagră, 19.11.2012

Nicolae Drăgoi,  directorul general al CNH Petroşani Pentru că la împlinirea celor patru ani de la explozia de la Mina

Închide