Bugetarii hunedoreni, între pensie şi salariu

Nicoleta Popa

Bugetarii hunedoreni care cumulează pensie-salariu trebuie să decidă la ce renunţă. Cei care încasează o pensie cu o valoare lunară mai mare de 1.680 de lei şi salariu trebuie să opteze, din decembrie, pentru unul dintre cele două venituri. Potrivit premierului Emil Boc, aceasta este una dintre prevederile legii privind reorganizarea unor instituţii publice.

Pensionarii cu salarii mari vor munci în continuare 
Zeci de pensionari din judeţul Hunedoara, care lucrează şi la stat, au primit deja scrisori de la departamentele de resurse umane ale instituţiilor publice, în care li se menţionează faptul că trebuie să opteze între pensie şi salariu, dacă au peste 1.680 de lei venituri lunare din pensie.
În această situaţie se află şi Corin Ciordaş, consilier pentru afaceri europene la Prefectura Hunedoara. Corin Ciordaş, în vârstă de 44 de ani, a ieşit la pensie anticipată parţială, în urmă cu şase ani, după ce unitatea militară la care lucra s-a desfiinţat. „Voi renunţa la pensie, în primul rând, pentru că am o vârstă la care încă mai pot să muncesc. În al doilea rând, salariul pe care îl am este mai mare ca pensia”, a declarat Ciordaş.
Şi profesorii hunedoreni vor fi nevoiţi să aleagă între cele două variante. Inspectorul şcolar general Alexandru Lăutaru a spus că a trimis deja adrese către toate unităţile de învăţământ din judeţ, pentru a se întocmi liste cu cei vizaţi. Lăutaru a mai precizat că abia săptămâna viitoare vom şti exact câţi dintre dascălii din judeţul Hunedoara iau de la stat şi pensie şi salariu.

Pentru angajaţii din sistemul privat nu se iau măsuri
Pensionarii care au pensia mai mică decât salariul mediu brut pe economie pot rămâne şi angajaţi în sectorul public. Totodată, cei care lucrează în sistemul privat pot cumula în continuare pensie şi salariu. De asemenea, conform proiectului, pensionarii cumularzi au posibilitatea de a opta pentru unul din venituri, în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a actului normativ. Acest lucru înseamnă că ei trebuie să îşi anunţe opţiunea până la începutul lunii decembrie.

One thought on “Bugetarii hunedoreni, între pensie şi salariu

  • 18 noiembrie 2009 la 22:02
    Permalink

    Nu stia,dnul. Inspector scolar general , cati pensionari cumuleaza pensia cu salariul ? Pacat, mare pacat ,ca nu stie, pentru ca sunt foarte multi care beneficiaza si de pensie , si de salariul, si de indemnizatii de consilieri, etc. Nu strica putina curatenie in invatamant.Poate ii vede si pe cei de la Primaria Uricani care ,au si salariul si predau in invatamant.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.