Trage la titlu, deşi e accidentat

11 x 1 cosmin oprescu

Ciprian Marinuţ

Vicecampionul mondial la tae-kwondo, Cosmin Oprescu (foto), din Călan, e hotărât să rămână în top la nivel planetar, chiar în condiţiile în care prestaţia sa la
Mondialele din Argentina va avea de suferit, din cauza unei accidentări de ultimă oră.

I-a „sărit” genunchiul
Campionatul Mondial de tae-kwondo din Argentina pare a fi un fel de culme a provocărilor pentru vicecampionul mondial Cosmin Oprescu din Călan. Talentatul şi ambiţiosul sportiv, antrenat de Cristinel Popa, a tras cu dinţii pentru a putea participa la competiţie, iar când visul i s-a împlinit, a încasat o lovitură sub centură, de unde nici nu se aştepta. „Primul adversar a fost cel financiar, întrucât era nevoie de câte 1.000 de euro de fiecare sportiv, pentru a suporta costurile unei deplasări  în Argentina. Am încercat nenumărate variante, pentru a face rost de bani, iar când am avut siguranţa că eu, antrenorul şi încă trei colegi de la clubul din Călan avem resursele financiare necesare, am accelerat antrenamentele. Am fost săptămâna trecută în cantonament cu lotul naţional, la Baia Mare, am tras ca sclavii, cu gândul la medalii, dar în ultima zi de pregătire m-am accidentat destul de grav la genunchi”, a spus Cosmin Oprescu.

Luptă până la capăt
Campionul din Călan e hotărât să lupte până la capăt, cu gândul de a fi iar pe podiumul mondial. „Am făcut acupunctură la genunchi şi în două zile mi s-a dezumflat, iar acum fac fizioterapie. Voi intra în concurs, chiar dacă am această accidentare şi voi miza în special pe tehnicile de pumni, deşi cele de picior îmi plac mai mult şi sunt mai eficiente. Sper să fiu iar pe podium”, a spus Cosmin Oprescu.
Judeţul Hunedoara va fi reprezentat la Mondialul din Argentina de o delegaţie formată din patru sportivi şi un antrenor. Pe lângă deja medaliatul Cosmin Oprescu, la Mondiale vor lupta şi vor spera să fie pe podium şi Artur Meizel, Cristian Popa şi Alin Şpan. Toţi cei patru sportivi din Călan sunt componenţi ai lotului naţional şi
sunt antrenaţi de Cristinel Popa. Delegaţia hunedoreană va pleca în Argentina luni, 23 noiembrie, iar competiţia va demara joi, 26 noiembrie.

One thought on “Trage la titlu, deşi e accidentat

  • 19 noiembrie 2009 la 21:15
    Permalink

    si totusi..pacat de acesti sportivi ca nu au parte de nici macar o sponsorizare 🙁 bafta la mondiale baieti

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.