Bucureşti: Reuniune la nivel ministerial privind politicile pentru diaspora

17 martie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni organizează astăzi, 18 martie 2019, la Palatul Parlamentului din Bucureşti, reuniunea informală la nivel ministerial privind politicile pentru diaspora, în marja deţinerii de către România a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene.

Este pentru prima dată când o ţară care deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene organizează un astfel de eveniment. ”E un început pe care mi-aş dori să-l continue şi celelalte ţări când vor deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene”, a declarat ministrul Natalia Intotero (foto) pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
Oficiali din 17 state membre (miniştri, secretari de stat, ambasadori din România, Letonia, Croaţia, Cipru, Grecia, Lituania, Malta, Italia, Belgia, Republica Cehă, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Polonia, Irlanda, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Spania) vor aduce la masa discuţiilor politicile privind diaspora din două perspective principale: integrarea diasporei UE în ţările gazdă, precum şi strategii care vizează sprijinirea procesului de reîntoarcere în ţările de origine.
În contextul liberei circulaţii a forţei de muncă în cadrul Uniunii Europene şi a dezbaterilor privind migraţia şi integrarea, politicile publice privind diaspora reprezintă o prioritate pentru numeroase state membre. Temele de discuţie din cadrul reuniunii de la Bucureşti, care este prezidată de ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, vizează modalităţile prin care ţările europene stabilesc relaţii de colaborare economică şi culturală cu diaspora, iniţiativele de susţinere a dezvoltării lingvistice şi culturale a acesteia, politicile care au condus la integrarea rapidă a membrilor comunităţii aparţinând diasporei, precum şi cele dedicate sprijinirii procesului de reîntoarcere în ţările de origine.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Are doar 15 ani şi peste 40 de infracţiuni la activ

Un adolescent din Lupeni a ajuns în arest preventiv. A furat fără încetare timp de trei luni, până să fie...

Accident mortal provocat de un hunedorean

Tragedia a avut loc pe DN1, la ieşire din Teiuş spre Aiud. Un şofer de 47 de ani, din Hunedoara,...

Bulina neagră, 18.03.2019

Valentin Hârleţ, tânăr din municipiul Lupeni Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat, el fiind bănuit că...

Închide