Are doar 15 ani şi peste 40 de infracţiuni la activ

17 martie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Un adolescent din Lupeni a ajuns în arest preventiv. A furat fără încetare timp de trei luni, până să fie prins. Autoturismele erau ţinta minorului, pe care le spărgea şi fura tot ce era de valoare în interior, ori se plimba cu ele şi apoi le abandona.
Poliţiştii din Lupeni au stabilit că, în perioada decembrie 2018 – februarie 2019, minorul a comis mai multe infracţiuni de furt de autoturisme ori din autoturisme, dar este bănuit şi de furturi din locuinţe. Maşinile erau parcate pe raza localităţii, iar adolescentul lua tot ce găsea in interiorul lor. Într-o singură noapte, minorul a furat trei autoturisme pe care le-a condus şi apoi abandonat. În aceeaşi noapte, cu ajutorul unei şurubelniţe, a spart geamul unui alt autoturism, iar din interior a sustras un portofel cu 600 de lei.
„Minorul nu a comis doar infracţiuni de furt de şi din autoturisme, ci şi infracţiuni de furt din locuinţe. Astfel, în data de 12.02.2019, prin forţarea unui geam, acesta a pătruns în locuinţa unei femei din Lupeni, însă a fugit, după ce a fost surprins în interior de proprietară, în timp ce încerca să sustragă bunuri. În data de 13.02.2019, printr-un mod de operare asemănător, minorul a pătruns în locuinţa unei femei din Lupeni, iar din interior a sustras o geantă de voiaj, mai multe dulciuri şi cabluri telefonice, iar în noaptea de 14/15.02.2019, a pătruns prin efracţie în locuinţa unui bărbat, de unde a sustras o drujbă, un polizor unghiular şi o bormaşină“, informează IPJ Hunedoara.
Anchetatorii au reuşit recuperarea a mai bine de 60 la sută din bunurile sustrase. Tânărul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile şi este cercetat pentru furt calificat şi furt în scop de folosinţă, dar şi de comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Accident mortal provocat de un hunedorean

Tragedia a avut loc pe DN1, la ieşire din Teiuş spre Aiud. Un şofer de 47 de ani, din Hunedoara,...

Bulina neagră, 18.03.2019

Valentin Hârleţ, tânăr din municipiul Lupeni Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat, el fiind bănuit că...

Bulina albă, 18.03.2019

Post-mortem – Academician Prof.Univ.Dr.  George Litarczek, Cetăţean de Onoare al municipiului Petroşani Pentru contribuţia sa pe plan mondial în ceea...

Închide