FlashSport

Brădenii „zboară” bine şi la extern

Ciprian Marinuţ

Aeromodeliştii de la Armata Aurul Brad au reuşit să urce pe podium şi la două puternice competiţii internaţionale, desfăşurate la finalul săptămânii în Ungaria.

Aeromodeliştii brădeni, antrenaţi de Adrian Macsim, au fost singurii din România care au avut rezultate valoroase şi au reuşit să fie prezenţi pe podium la „Cupa Voras”, desfăşurată la Tass şi la etapa de Cupă Mondială, dotată cu „Cupa Budapesta”, din capitala Ungariei.

O medalie

La „Cupa Voras”, cei peste 70 de participanţi din 16 ţări au concurat numai în proba regină a aeromodelismului, cea de planor profesional F1A. Armata Aurul Brad a obţinut locul trei în competiţia de juniori, prin Andrei Aprodu şi locul patru în întrecerea seniorilor, prin Alexandru Caranfil. „Aprodu a concurat foarte exact şi a fost depăşit la diferenţe minime doar de reprezentanţii Cehiei şi Austriei. Caranfil a fost şi el la doar 15 secunde de medalia de bronz, dar a fost întrecut de aeromodeliştii din Ungaria, Austria şi Croaţia, dotaţi cu aparate mai performante”, a spus Adrian Macsim, antrenorul echipei brădene.

Juniori strălucitori

Brădenii au fost şi mai buni în cadrul etapei de Cupă Mondială „Cupa Budapesta”. Drept dovadă, ei au obţinut medaliile de aur şi bronz în competiţia de planor F1A şi cea de argint la planor F1H, toate la juniori. În „lupta” cu planoare profesionale F1A, Iulian Roman a fost cel mai bun din concurs, iar Silviu Amănălăchioaie s-a clasat pe locul trei, devansând peste 60 de concurenţi. Andrei Aprodu a fost aproape de aur la planoarea F1H, dar la final, s-a mulţumit cu medalia de argint, din cauza unei întârzieri infime. „Rezultatele sunt excelente pentru clubul nostru, ţinând cont că la întreceri au fost prezenţi cei mai valoroşi aeromodelişti din Europa. Performanţele de la Tass şi Budapesta ne dau speranţe că rezultatele de la Campionatul European şi Campionatul Mondial, din această vară, unde ne-am clasat abia pe locul cinci, pot fi îmbunătăţite la viitoarele ediţii”, a spus Adrian Macsim.

Aeromodeliştii brădenii vor participa la finalul acestei luni, la Cluj Napoca, pentru câştigarea Cupei României, atât la seniori, cât şi la juniori.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura