Brădenii, „regii” aeromodelismului

21 octombrie 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Sport

Ciprian Marinuţ

Echipele de la Clubul Copiilor (C.C.) Brad şi Centrul de Plasament (C.P) Brad, antrenate de Adrian Macsim, au dominat autoritar Campionatul Naţional de Aeromodele şi Zmee, desfăşurat la finalul săptămânii la Băişoara (Cluj).

Supremaţia tradiţională a aeromodeliştilor din Brad la competiţiile naţionale a fost confirmată şi la ediţia 2010 a „Festivalului Zmeelor”, prin 10 medalii cucerite de cele două echipe brădene. Brădenii au ocupat toate locurile de pe podium în competiţia de planoare F1, au obţinut două medalii de argint în concursul de zmee şi au ocupat primele două locuri în clasamentul general.

Podium sută la sută brădean la aeromodele

La planoare F1, la categoria sportivilor din clasele I-IV, lider a fost Nicolae Onea (CC Brad), iar pe locurile următoare s-au situat Adrian Amănălăchioaie (C.P. Brad) şi Laurenţiu Toc (C.C. Brad). La clasele V-VIII, s-a impus Alexandru Kalman (C.P. Brad), iar podiumul a fost completat de Florin Roman (C.C. Brad) şi Vasile Hamzo (C.C. Brad). „La planoare, băieţii au reuşit un concurs perfect. Modelele au fost bine pregătite şi setate, iar pregătirea lor fizică şi îndemânarea ne-au adus toate cele şase medalii puse în joc”, a spus Adrian Macsim.

Triumf la general

Aeromodeliştii brădeni au reuşit două prezenţe pe podium şi în competiţia de zmee, deşi vremea a fost potrivnică. Laurenţiu Toc a cucerit argintul la clasele I-IV, iar Vasile Hamzo a reuşit aceeaşi performanţă la clasele V-VIII. Cu opt medalii în cele două competiţii, echipele de la Clubul Copiilor Brad şi Centrul de Plasament Brad au ocupat, în această ordine, primele două locuri în clasamentul general, în care au punctat echipe din 15 judeţe. Pe locul trei s-au clasat aeromodeliştii de la Palatul Copiilor Cluj, iar ultimii intraţi în „careul de aşi” au fost cei de la Palatul Copiilor Deva. „Prezenţa unei echipe de la un Centru de Plasament pe podiumul campionatelor naţionale în faţa unor cluburi din marile oraşe este o surpriză imensă. Performanţa este rodul pregătirii comune pe care o fac aeromodeliştii de la Centrul de Plasament, cu cei de la Clubul Copiilor”, a afirmat Adrian Macsim.

Aeromodeliştii brădeni vor concura la finalul săptămânii în etapa finală a Cupei României.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Alex Si Atat spune:

    🙂

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Bulina albă

Comisar şef Dan Micu, şeful Serviciului Rutier al IPJ Hunedoara

Bulina neagră

Adriana Constantin, fost director al Agenţiei SSIF Broker Deva

Marincău a învins U. Cluj

Fotbalistul devean Raul Marincău (foto) a fost titular la formaţia Victoria Brăneşti în partida pe care unica formaţie ce reprezintă...

Închide