Bolnavii rabdã de foame la Petrosani

3 iunie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Dana Istudor

Foarte mulţi bolnavi internaţi la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, a doua unitate medicală ca importanţă din judeţul Hunedoara, se plâng că sunt înfometaţi, deoarece porţiile de hrană sunt mici, iar mâncarea este lipsită de consistenţă.

Aduc mâncarea de acasă
Raţia zilnică de hrană primită de un bolnav internat în Spitalul de Urgenţă din Petroşani (SUP) este neîndestulătoare, din cauza bugetului de austeritate al unităţii medicale şi se anticipează un dezastru în trimestrul patru al acestui an, când fondurile spitalului vor fi aproape de zero. În prezent, bolnavii ajunşi pe patul de spital din „capitala” Văii Jiului spun că sunt în permanenţă flămânzi, deoarece mâncarea primită este insuficientă şi de slabă calitate. 
„Vă spun sincer că am apelat la rude şi la cunoştinţe să îmi aducă ceva de mâncare, că hrana de la spital este foarte puţină. De mult nu am mai simţit că îmi este atât de foame”, susţine, sub protecţia anonimatului, o pacientă internată la Secţia Cardiologie a Spitalului de Urgenţă Petroşani. Femeia mai spune că primeşte mâncare atât cât să nu moară de foame, iar ceilalţi pacienţi au aceeaşi soartă, din cauză că s-au redus porţiile de hrană.

Conducerea spitalului nu comentează
Conducerea unităţii medicale din Petroşani nu infirmă problemele legate de hrana pacienţilor, însă, managerul spitalului, dr. Alexandrina Remescu a refuzat să ofere amănunte cu privire la situaţie, motivând că este ocupată. Nici directorul medical al unităţii n-a putut spune mai multe, deoarece susţine că nu are competenţe pe probleme economice. Surse demne de încredere din cadrul SUP spun că pacienţii se plâng acum pe bună dreptate, iar totul se întâmplă din cauza bugetului auster al unităţii medicale. În acest moment, Spitalul Petroşani încă stă bine la aprovizionarea cu medicamente pentru pacienţi şi are creanţe mici faţă de furnizori, însă din ultimul trimestru al anului va intra în colaps, deoarece bugetul va fi zero.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Salariile dascãlilor, acoperite din banii pentru drumuri

Veşti nu prea bune pentru cadrele didactice din judeţul Hunedoara. După ce a diminuat bugetul alocat învăţământului din judeţul nostru,...

Iuliu Winkler: La nivelul UE, mãsurile pentru dezvoltarea ruralã trebuie incluse în Politica de Dezvoltare Regionalã

În procesul de reformă a Politicii Agricole Comune (PAC) a Uniunii Europene (UE), UDMR va urmări obţinerea pentru fermierii din...

Barajul pentru Liga a II-a, la Deva

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Hunedoara a avut trecere la FRF şi a primit misiunea de a organiza meciurile de baraj...

Închide