Bolnavi cu Covid din alte județe, internați la noi!

Tot mai mulți bolnavi de Covid din alte județe sunt aduși la noi și internați în spitalele hune­do­rene. Există un sistem, un comandament prin care se știe în fiecare moment unde sunt locuri libere în țară, pentru acești pacienți. Și județul nostru a beneficiat de asemenea repartiții, ale bolnavilor hunedoreni în unități sanitare din alte județe, deoarece la noi spitalele erau pline. A venit astfel rândul nostru să „cazăm” covizi de la alții.
Astfel, la Spitalul municipal din Hunedoara, din șapte locuri destinate bolnavilor de Covid, trei sunt ocupate de pacienți din jduețul Timiș, doi din Timi­șoara și unul de la Făget. „Avem șapte locuri la ATI pentru Covid, trei sunt pacienți din județ, trei din Timiș. Și noi am trimis anul trecut la Sibiu bolnavi, pentru că nu mai aveam locuri libere în spital. În total, în prezent avem 21 de bolnavi Covid internați, șase la ATI, 15 la Infecțioase”, a declarat Radu Budae, ma­nagerul Spitalului municipal din Hunedoara.
La Spitalul Județean de Urgență, situația este urmă­toarea: 26 de pacienți infectați cu noul virus, dintre care 4 la ATI: „Am avut o pacientă cu Covid din județul Timiș, iar acum mai avem încă un bolnav cu virus internat la noi. La ATI avem cinci locuri dis­ponibile pentru acești bolnavi”, a spus Emil Stoica, managerul spitalului devean. (S.Popa)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.