Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

3 februarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Educatie si cultura

Magdalena Șerban

Reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu“ Hunedoara-Deva vă invită să lecturați romanul Vanessa și sora ei, de Priya Parmar, bestseller la Bookfest 2017, ce a apărut la Editura Humanitas, București, 2017.

Cartea a intrat imediat după publicare în topurile de vânzări americane și a fost inclusă pe listele celor mai bune titluri ale anului 2015. În Londra anului 1905, după moartea părinților, surorile Stephen, Vanessa și Virginia, împreună cu frații mai tineri, Thoby și Adrian, se mută într-o casă din avangardistul cartier Bloomsbury. În jurul lor se va forma un cerc de artiști și scriitori remarcabili, tineri boemi, nonconformiști, care vor intra în legendă drept Grupul Bloomsbury. Dar totul se schimbă când Vanessa se îndrăgostește pe neașteptate și sora ei se simte abandonată. Posesivă până la obsesie, carismatică și manipulatoare, de o inteligență excepțională, Virginia a trăit mereu înconjurată de atenția și afecțiunea surorii sale; fără acestea, poate oricând să cadă pradă tendințelor autodistructive. În vreme ce tragedia și trădarea amenință să le destrame familia, Vanessa trebuie să ia o decizie prin care să-și protejeze propria fericire. Menţinând un stil narativ clasic, romanul fascinează prin lumea descrisă, intensitatera trăirilor şi profunzimea personajelor. Momentele cu încărcătură emoţională sunt atent pregătite, astfel încât, în clipa dezvăluirii, dramatismul atinge cote maxime. Ficţiunea relatată prin paginile din jurnalul Vanessei şi prin epistolele personajelor îşi găseşte susţinerea în reproducerea unor documente care au fost datate în acea vreme: bilete de călătorie, telegrame, scrisori, bonuri de comenzi.

     „Rareori întâlneşti o femeie care să stârnească atâta admiraţie ca pictoriţa Vanessa Bell în acest roman subtil, cu mai multe paliere de interpretare.” (The New York Times Book Review)

https://www.facebook.com/bibliotecadeva/

 

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
I-a smuls telefonul din mers

O tânără de 24 de ani, din Orăştie, a fost jefuită de un individ aflat pe un motoscuter. „Poliţia municipiului...

Bărbat dispărut, descoperit spânzurat în pădure

Tatăl unui tânăr din municipiul Lupeni a aflat cumplita veste cum că fiul său, pe care-l dăduse dispărut cu trei...

Accident mortal la Bălata

Viteza prea mare a fost cauza care a dus la tragedie, au stabilit anchetatorii. Victima este un bărbat de 63...

Închide