Educatie si cultura

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban

 

Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în această săptămână este cartea Ultima librărie din Londra, de Madeline Martin, apărută la Editura Litera, București, 2021.

 

Fiecare perioadă are alte obstacole

Romanul e despre puterea scrisului în perioadele tulburi. Acţiunea are loc în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar personajul central este angajata unei librării care va încerca să supravieţuiască psihologic hrănindu-se cu poveștile fabuloase din cărți. Scrierea include greutățile oamenilor care n-au participat activ la război, dar au fost afectați de el, despre cei care au pierdut oameni dragi și despre cei care s-au oferit voluntari pentru a sprijini comunitatea și, în cele din urmă, despre sprijinul comunității pentru un singur individ. Grace Bennett, o tânără orfană este proaspăt mutată la Londra din provincie, fără serviciu sau perspective (unchiul ei rău a dat-o afară din casă și a refuzat să-i ofere o recomandare pentru toată munca la magazinul lui). O veche prietenă de-a mamei lui Grace o recomandă ca ajutor de librar și, astfel, Grace descoperă puterea magică a cărților. Evident, există acolo și o discretă poveste de dragoste, dar firul epic nu e (numai) despre asta. E despre reziliența oamenilor și despre sprijinul pe care îl pot aduce cărțile în vremuri de încercare.

 

O istorie minunată, care scoate la lumină puterea cuvântului, amintindu-ne de speranțele și bucuriile ascunse în librăriile de cartier, care au rezistat pe timp de război și disensiuni sociale – Kim Michele Richardson

 

 

https://www.facebook.com/bibliotecadeva

 

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura