Beţivii dau de lucru celor de la urgenţa spitalului

5 noiembrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

03 spital petrosaniMaximilian Gânju

Consumul de alcool este unul din principalii factori pentru care numărul pacienţilor care ajung în Unitatea primiri Urgenţe a Spitalului Petroşani este extrem de mare.

Medicii de la urgenţă trag un semnal de alarmă, după ce au constatat că o mare parte a celor care ajung la spital aproape de comă alcoolică sunt tineri, iar dacă nu sunt morţi de beţi, vin răniţi din bătăile pe care le iscă, tot din cauza paharului. Printre pacienţii care ajung din cauza băuturii în urgenţă sunt şi oamenii fără adăpost, cei mai mulţi fiind culeşi de pe stradă, în urma apelurilor localnicilor.
„Nu este zi a săptămânii în care să nu fie adus şi câte un pacient în stare de ebrietate. Trecătorii îi văd căzuţi pe stradă, anunţă ambulanţa, sunt apoi aduşi în UPU şi, de cele mai multe ori, nu doresc să li se facă analize sau să le fie administrată medicamentaţia necesară. În plus, cei mai mulţi dintre ei sunt agresivi şi recalcitranţi”, spune medicul Elena Ciugulea. Totodată aceşti pacienţi refuză internarea şi pleacă spre casă chiar şi pe două cărări.
„Dacă reuşim să-i convingem, îi reţinem în urgenţă ca să-i putem trezi, dacă nu, îi lăsăm să plece acasă. Asta este tot ceea ce putem face şi nu putem recurge la forţă, pentru a-i convinge să-şi facă o serie de analize sau să rămână internaţi”, mai spune medicul petroşănean. Ca un exemplu, într-o singură zi şi doar de la un singur restaurant din Petroşani, au ajuns la spital, cu ambulanţele, trei pacienţi. Unul a dat prea multe pahare pe gât, altul s-a băgat într-o încăierare, iar o tânără a suferit un atac de panică.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Un jandarm din Haţeg şi-a pus capăt zilelor

Un jandarm din Haţeg, în vârstă de 42 de ani, a fost găsit spânzurat ieri dimineaţă, în holul locuinţei sale....

Nici un caz de gripă în judeţul Hunedoara

Având în vedere anotimpul rece în care ne aflăm şi variaţiile de temperatură care se înregistrează, în comparaţie cu aceeaşi...

Condamnat la muncă în folosul comunităţii

Tribunalul Hunedoara a dat ieri sentinţa în cazul lui Bogdan Vasile Neag, acuzat de trafic de substanţe etnobotanice.

Închide