ActualitateFlash

Bercea, dosar penal „spălat” cu premii de excelenţă

Livia Botici

Omul de afaceri petroşănean, Emil Bercea (foto), a fost scos de sub urmărire penală, după ce procurorul care se ocupa de cazul său a concluzionat, printre altele, că bărbatul merită doar o sancţiune administrativă, pentru că este un personaj cu merite financiare deosebite în Valea Jiului. În luna aprilie 2010, Bercea a fost prins de poliţişti conducând un autoturism, aproape în comă alcoolică.

Valoarea alcoolemiei, scăzută la jumătate

La o săptămână de la acel incident, Serviciul Judeţean de Medicină Legală Hunedoara a emis şi rezultatele analizelor biologice, respectiv 1,60 mg/l alcool pur în sânge, la prima probă, iar la cea de-a doua, 1,45 mg/l alcool pur în sânge. Pe numele lui Emil Bercea, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală, care a ajuns apoi pe masa procurorului Dumitru Ilinca, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani. Nemulţumit de rezultat, omul de afaceri a făcut contestaţie, iar probele de sânge au mers la Institutul de Medicină Legală Timişoara, acolo unde situaţia s-a răsturnat, total în favoarea lui Bercea, valoarea alcoolului din sânge scăzând cu mai mult de jumătate. Drept urmare, munca procurorului a fost foarte uşoară, iar decizia de scoatere de sub urmărire penală, iminentă. „Având în vedere gradul mic al alcoolemiei, foarte aproape de limita minimă de 0,80 mg/l, (…) cât şi faptul că este administrator al trei societăţi comerciale din Petroşani a căror activitate a fost răsplătită cu diplome: „Premiul Exclusiv” şi titlul de cel mai bun om de afaceri al Văii Jiului pe anul 2009, „diplomă de excelenţă”, locul I în Top Afaceri România, se impune aplicarea unei sancţiuni administrative”. Astfel, pentru faptele sale, Bercea a fost doar amendat, cu suma de 1.000 lei.

„Nu comentez deciziile colegului meu”

În cursul zilei de ieri, am încercat să luăm legătura cu procurorul Ilinca, pentru a ne explica de ce un om de afaceri nu poate avea dosar penal, dar acesta este în concediu. Drept urmare, am contactat-o pe Dorica Maniu, prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani. „Într-adevăr, vă confirm informaţiile pe care le deţineţi, dar nu comentez în nici un fel deciziile colegului meu. Nu mă întrebaţi nimic referitor la acest caz, pentru că nu fac comentarii!”, a precizat Dorica Maniu. Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, nici măcar Emil Bercea nu a putut să-şi explice care este legătura între un dosar penal şi afacerile sale. „Nu văd nici o legătură între aceste două stări de fapt. Poate că procurorul a văzut, dar eu nu îmi dau seama. Probabil că avocatul meu mi-a făcut această caracterizare şi procurorul Ilinca a ţinut cont de ea. Oricum, mă bucur că nu m-am ales cu dosar penal”, a declarat Emil Bercea.

2 comentarii la „Bercea, dosar penal „spălat” cu premii de excelenţă

  • Justitia care este platita din bani nostri publici tot timpul ii scoate basma curata pe cei bogati cu influienta,pana cand osa mai rabdam aceste nereguli ?

  • IMI ESTE SILA SILA SILA DE TARA ASTA IN CARE JUSTITIA A AJUNS O CURVA IAR PROCURORII PROXENETII EI. PREMIILE EXCLUSIV SUNT UN ***** PE BANI IAR AVOCATA LUI BERCEA ESTE CUMNATA LUI, CEPI IMPEX FIIND FIRMA DE FAMILIE. RUSINE, HOTILOR, RUSINE.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura