Bătaie pentru o bucată de pământ

12 august 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

04 scandal pamant (1)

Dana Istudor

Două familii din Petrila s-au războit în stradă (foto) pentru o parcelă de pământ, pe care şi-o revendică ambele. Doar intervenţia poliţiştilor a mai temperat spiritele, oamenii fiind la un pas de a se omorî pentru bucata de teren. Ambele familii susţin că au dreptul de a folosi terenul, însă Primăria Petrila a dat drept de folosinţă doar uneia, deşi cealaltă familie s-a folosit de teren cu acordul primăriei, încă din 1985.

Scandalul a izbucnit ieri dimineaţă, pe o stradă din apropiere de Primăria Petrila, când familia Jacotă, împroprietărită în baza Legii 15, a mers să ia în posesie parcela de teren atribuită prin hotărâre de către administraţia locală. Ajunsă la teren, cealaltă familie, care s-a folosit de parcelă încă din 1985 şi pe care a solicitat-o edililor, în baza aceleiaşi legi, dar nu a primit-o, s-a opus, iar de aici şi până la scandal nu a mai fost decât un pas. Pentru calmarea spiritelor a fost nevoie de intervenţia poliţiştilor şi de ameninţări cu cătuşele ori spray paralizant.
„Avem totul absolut aprobat şi semnat. Din martie le-am tot zis acestor oameni să ne elibereze terenul. Dar nu au vrut”, spune Gheorghe Jacotă. În replică, familia Budearcă afirmă că s-a făcut o ilegalitate şi din acest motiv, nu a vrut să elibereze terenul. Aceştia acuză administraţia locală că a atribuit terenul pe baza relaţiilor pe care le-ar avea cealaltă familie.
Primarul oraşului, Ilie Păducel, declară că familia Budearcă nu are actele complete, de aceea nu i s-a putut da încă o parcelă de teren în zona respectivă şi, în plus, nu respectă o hotărâre de consiliu local, ţinând cu tot înadinsul să rămână cu parcela repartizată familiei Jacotă. Când va avea dosarul complet, i se va repartiza şi acestei familii teren, a precizat primarul Petrilei.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Au tăiat calea ferată cu bomfaierul

Patru tineri din Deva, Hărău, Şoimuş şi Simeria – trei dintre ei cu antecedente penale –, toţi fără ocupaţie, au...

Sute de absolvenţi, în căutarea unui loc de muncă

Şi anul acesta, absolvenţii de liceu şi cei ai şcolilor de arte şi meserii (profesionale) contribuie substanţial la creşterea ratei...

Supravieţuitorii exploziei s-au întors la mină

Chiar dacă nu sunt refăcuţi complet, doi dintre supravieţuitorii exploziei de la Mina Petrila se întorc în subteranul care aproape...

Închide