Politica si administratie

Prefectura da, Primãria Deva ba!

05  Prefectura Primarie (1)

Nicolle Ebner

Primăria Deva nu va face reduceri de personal pentru limitarea cheltuielilor, a precizat ieri, viceprimarul Florin Oancea. La polul opus, prefectul judeţului, dr. Ioan Samoilescu, afirmă că avea de gând să reorganizeze serviciile din cadrul Prefecturii, în scopul eficientizării, cu mult înainte ca premierul să ceară acest lucru.

NU categoric la Deva…
Conducerea Primăriei Deva este decisă să facă uz de statutul de autonomie locală şi să nu mai dea voie Guvernului să se amestece în treburile interne ale administraţiei publice. „Deva nu va mai strânge cureaua vis-a-vis de angajaţii primăriei. Dacă devenii vor în continuare să aibă servicii de calitate, acestea nu pot fi făcute fără oameni competenţi, indiferent ce spun mincinoşii Boc, Pogea şi Băsescu, doar pentru a le face pe plac celor de la FMI. Noi, conform autonomiei locale, avem în grijă şi angajaţii, şi cetăţenii Devei, aşa că nici un om nu va pleca din primărie, deoarece, conform predicţiilor mele, în 2010 vom fi la guvernare, pentru că noi ştim cum poate fi condusă o ţară, nu doar un oraş, mai ales în perioadă de criză”, a declarat viceprimarul municipiului Deva, Florin Oancea. Primăria Deva a fost prima din judeţ care, de la 1 iunie, a concediat 64 de funcţionari şi angajaţi, dintr-un total de 440, reprezentând 15 la sută din personal.

…la Prefectură se lucrează la noua organigramă
Prefectul Ioan Samoilescu declară că avea în lucru o nouă organigramă, cu mult înainte de declaraţiile făcute de ministrul Pogea şi de premierul Boc, privind concedierile din sistemul bugetar. „Teoretic, se mai pot reduce posturile şi tocmai de aceea, am început să lucrez la o nouă organigramă, menită să eficientizeze activitatea în cadrul instituţiei. Am indentificat mai multe servicii şi voi analiza, cu şefii acestora, în care dintre compartimentele Prefecturii, munca se poate desfăşura cu personal redus, fără ca activitatea să se blocheze sau calitatea serviciilor să aibă de suferit”, a declarat prefectul judeţului, menţionând că, în cazul în care se cere, va renunţa şi la o parte din cabinetul propriu. În acest moment, potrivit declaraţiei prefectului, aparatul propriu al Prefecturii Hunedoara cuprinde 58 de posturi, din care doar 52 sunt ocupate.

One thought on “Prefectura da, Primãria Deva ba!

  • E blonda acolo care se crede tare…..poate nu ar fi lipsit de sens sa se ”reorganizeze” la o firma la care tine contabilitate pe blat. Poate ar mai fi si soferul de pe Tuaregul de 70.000 euro care in fiecare sfarsit de saptamana e la Vila Paradis sa dea raportul….. scris pe la 2,15

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura