ActualitateFlashPolitica si administratie

Bătaie de joc și sfidare la adresa hunedorenilor!

Premierul demis Cîțu și „Guvernul meu”, eșuat în urma moțiunii de cenzură, fac un cadou ne­spe­rat administrațiilor locale conduse de liberali. Guvernul a scos din Fondul de Rezervă aflat la dispoziția sa 1 miliard de lei, bani destinați pri­măriilor și consiliilor județene, pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare până la sfârșitul anului.
După împărțeala inteligentă a Guvernului, în ju­dețul Hunedoara doar unii trebuie să trăiască. Sume îndestulătoare vor ajunge doar în conturile pri­măriilor conduse de liberali, indiferent de nu­mărul de locuitori, proiectele pe care le derulează sau necesitățile pe care le au. Astfel, în afară de Bătrâna, cam toate comunele liberale primesc câte 300.000 sau 400.000 de lei. Asta în timp ce comune mari, cu peste 3000 de locuitori, precum Băița sau Dobra, dar conduse de PSD, nu primesc niciun ban. Restul comunelor cu primari PSD pri­mesc infima sumă de 50.000 de lei fiecare.
La municipii și orașe situația nu este cu mult di­ferită. Hunedoara, cu cel mai mare număr de lo­cu­i­tori și cu numeroase proiecte în derulare, primește ZERO lei, Orăștia, Lupeniul, Simeria și Geoagiul, la fel. În schimb, Deva și Petroșaniul, au sume la dis­creție.
Sunt mâhnit, dar și revoltat peste măsură. Bătaia de joc la adresa cetățenilor plătitori de taxe con­tinuă. În județul Hunedoara sunt peste 240.000 de locuitori care sunt conduși de primari PSD. Ce vină au acești oameni, de ce comunitățile lor sunt con­damnate să nu se dezvolte, să nu progreseze în ritm alert? De ce sunt pedepsiți, de ce trebuie să sufere din cauza acestei împărțeli făcute din pix, pe criterii de culoare politică?
Doamnelor și domnilor care conduceți PNL Hu­nedoara, doamna președinte VetuțaStănescu, domnule Lucian Heiuș, încă secretar de stat la Finanțe, cum vă sprijiniți județul, cum îl ajutați să progreseze?Tăindu-le banii celor de altă culoare politică? Când vă plimbați prin județ, nu mergeți și pe drumurile administrate de primăriile PSD, nu vizitați și școlile modernizate de acestea, nu vă po­zați și pe la evenimentele lor? Vă place cum arată Deva sau Petroșaniul, deși acolo ați pompat bani cu nemiluita? Sunteți invidioși cumva pe primarii PSD care au proiecte și schimbă în bine fața orașelor și comunelor pe care le conduc? De ce îi condamnați pe hunedoreni la subdezvoltare?
ASTA ESTE ROMÂNIA NORMALĂ ȘI EDUCATĂ, STIMAȚI LIBERALI? AȘA DEZVOLTAȚI VOI ROMÂNIA ȘI JUDEȚUL HUNEDOARA? PE SĂRITE?

Laurențiu Nistor,
Președintele Organizației Județene PSD Hunedoara și
Președinte al Consiliului Județean Hunedoara

One thought on “Bătaie de joc și sfidare la adresa hunedorenilor!

  • Ce repede uitam!
    Păi exact la fel ați făcut și voi!
    Rușine!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.