Bărbat ucis în urma unei altercaţii spontane

Maximilian Gânju

O crimă a avut loc în cartierul Sohodol, aflat la periferia municipiului Vulcan, luni seara, victima fiind un bărbat de 44 de ani. Omul locuieşte în zonă şi s-a întâlnit întâmplător cu atacatorul, cei doi au avut un schimb de replici şi acesta din urmă a scos un cuţit cu care l-a înjunghiat, iar apoi a fugit.

Victima s-a prăbuşit într-o baltă de sânge şi a apucat doar să strige după ajutor. Un vecin l-a găsit şi a sunat după ajutor. ”Totul a fost absolut spontan, fără un conflict anterior. Au schimbat câteva vorbe şi unul dintre cei doi a scos cuţitul şi l-a lovit pe celălalt. (…) Am fost alertaţi prin 112 de către o persoană care a văzut partea vătămată căzută în stradă. Persoana care a găsit victima nu l-a văzut şi pe autor, dar am reuşit să-l identificăm şi să-l reţinem ”, a declarat comisarul Toma Mihu, şeful Poliţiei municipiului Vulcan. Poliţiştii n-au avut deloc o misiune uşoară în a-l identifica pe autor, în condiţiile în care nu existau martori. Probele adunate de ei i-au condus spre suspect şi au reuşit să dea de urma lui în mai puţin de 24 de ore de la comiterea faptei. Potrivit sursei citate, individul cercetat pentru omor a fost găsit la domiciliu şi nu a mai avut probleme cu legea. Bărbatul înjunghiat a ajuns la spital, iar după câteva ore a decedat, deşi medicii petroşăneni au încercat din răsputeri să-l salveze. Suspectul de omor, Nicolae Maier, are 47 de ani şi locuieşte tot în zona Sohodol din Vulcan. Acesta se cunoştea cu victima şi şi-a recunoscut fapta când a fost ridicat de poliţiştii criminalişti. Bărbatul ucis obişnuia să lucreze cu ziua prin cartier şi i-ar fi cerut de băut agresorului, lucru care l-a înfuriat pe individ.
Ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, fiind vorba de infracţiunea de omor. Nicolae Maier a fost reţinut de poliţiştii din Vulcan pentru 24 de ore, iar procurorii îl anchetează pentru omor, el fiind prezentat, ieri, instanţei, care a hotărât arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.