Bărbat din Dobra, acuzat de crimă, furt şi incendiere în Franţa

Natalia Bumbac

Un hunedorean căutat de autorităţile judiciare din Franţa, după ce a omorât în bătaie un gardian, împreună cu alţi patru indivizi, a fost prins de poliţiştii din ţară. Tânărul F.G.C. are 27 de ani şi este din comuna Dobra şi a fost capturat în data de 5 decembrie. Pe numele lui, autorităţile franceze au emis, la data de 7 noiembrie 2017, un mandat european de arestare pentru acuzaţiile de omor, vătămare corporală, furt şi incendierea unui autovehicul.

„Un adevărat măcel”
Faptele s-au petrecut cu exact un an în urmă, în data de 17 decembrie 2016 şi au şocat comunitatea franceză. Cinci indivizi, printre care şi tânărul din Dobra, înarmaţi cu bare metalice, au pătruns pe teritoriul magazinului de utilaje agricole „Motoculture Meridionale” din oraşul francez Saint Cannat (în foto). Au mers direct către ghereta mobilă a paznicilor, luându-i pe aceştia prin surprindere. „Un adevărat măcel cu lovituri de ţevi de fier. Doi bărbaţi în vârstă de 31 şi 36 de ani au fost bătuţi cu ferocitate aseară (17 decembrie 2016), dintre care unul a intrat în comă. Şansele lui de supravieţuire sunt minime. Iată un bilanţ greu, foarte greu, al furtului însoţit de o triplă agresiune comisă de cinci indivizi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în spaţiul magazinului de utilaje agricole «Motoculture Meridionale» din Saint Cannat”, scria presa din Hexagon, la data la care s-a petrecut tragedia.

Gardienii erau tot români
Culmea ironiei a fost că paznicii măcelăriţi de cei cinci indivizi, printre care şi bărbatul din Dobra, erau tot români, originari din Republica Moldova. În noaptea fatidică, în spaţiul magazinului de tractoare se afla şi soţia unuia dintre gardieni. Rănită uşor, femeia a fost cea care a chemat salvatorii şi tot ea a dat primele mărturii anchetatorilor. Ambii gardieni au fost duşi la spitalele din Marseille, iar bărbatul care intrase în comă s-a stins din viaţă. Prin urmare, anchetatorii au demarat cercetările pentru omor.
Publicaţia franceză laprovence.com relata că gardienii au fost bătuţi în mai multe reprize de cei cinci agresori, pentru a-i împiedica să declanşeze alarmele. Unul dintre ei, care a încercat să li se împotrivească tâlharilor, a fost lovit cu bestialitate cu barele din metal peste tot corpul. Agresorii au fugit cu maşina victimelor, după ce au furat piese de la utilajele agricole stocate în depozit. Pentru identificarea lor, anchetatorii au avut la dispoziţie imagini video stocate de aparatura de supraveghere de pe teritoriul societăţii, în suprafaţă de circa un hectar, dar şi pe cele captate de către aparatele video de pe o stradă adiacentă din oraşul Saint Cannat.

Va fi extrădat
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Hunedoara, comisarul Bogdan Niţu, ieri, bărbatul din Dobra a fost arestat preventiv pentru 15 zile şi urmează să fie predat autorităţilor franceze. Iar ceilalţi patru agresori sunt căutaţi în continuare de oamenii legii.

One thought on “Bărbat din Dobra, acuzat de crimă, furt şi incendiere în Franţa

  • 8 decembrie 2017 la 19:23
    Permalink

    Numele? Iar ascundeti identitatea acestor criminali?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ar fi lovitura anului în sport! Pompiliu Bota ar putea prelua marca Steaua!

Scandalul mărcii Steaua revine în actualitate. De această dată nici echipa lui Gigi Becali şi nici oficialii MApN sau CSA...

Vulcănean, călăuză pentru imigranţi, ridicat de poliţişti

Un bărbat de 30 de ani, din Vulcan, este suspect într-un dosar instrumentat de procurorii francezi, pentru că ar fi...

Bulina neagră, 8.12.2017

Florin Opriş, fost şef al Biroului local APIA din Hunedoara Pentru că a fost găsit vinovat şi condamnat de Tribunalul

Închide